Dünyanın en büyük borsasının bu hamlesi kripto paraların geleceği için önemli
Dünyanın en büyük borsasının bu hamlesi kripto paraların geleceği için önemli

Dünyanın en büyük borsasının kripto para hamlesi sektörü nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Analistler Dominic Chu ve Robert Kelly, New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE)’nın müşterilerine Bitcoin ticareti sunmak için  yaptığı çalışmalar hakkında yorumlarda bulundu. İki analist de, dünyanın en büyük borsasının kripto para hamlesinin, Bitcoin’in yaygınlaşması ve kullanım alanını ne kadar geliştirdiğini belirtti.

Dünyanın en büyük borsasının bu hamlesi kripto paraların geleceği için önemli

Her iki analistte, NYSE’ye sahip olan şirket olan Intercontinental Exchange (ICE)’nin planlarının gerçekleşmesi durumda, bu gelişmelerin kripto paraların geleceği için önemli sonuçlar doğuracağını vurguladı. Analistler, şu anda CME ve CBOE’de Bitcoin vadeli işlemlerinin devam ettiğini belirterek, NYSE’nin eklemeyi belirttiği Swap kontrat sisteminin de kripto para sektörüne başka bir boyut katabileceğini söyledi. Bu hareketin Wall Street ile Bitcoin’i oldukça yakınlaştırabileceğini belirten Robert Kelly, sözlerine şunları ekledi:

Bitcoin’in fiziksel olarak bir değeri var. ICE, bu hareketi ile farklı bir çözüm önerisi sunmakta. Bu projenin etkileri fazlasıyla büyük olabilir. Bu büyük bir gelişme ve ellerinde büyük miktarlarda kripto para tutan kurumsal firmalar için çözüm olabilir.

Bitcoin de altın gibi bir varlık sınıfına dahil olabilir

Büyük yatırımcının elindeki senetleri kaybolmaktan ya da çalınmaktan koruyan çözümler, şu anda küçük işletmeciler tarafından sunulmakta. ICE, benzer bir hizmet sunup sunmayacağını henüz açıklamadı. Yazı tarihi itibariyle ICE’den, konuyla ilgili hiçbir açıklama gelmedi.

Robert Kelly, ICE’nin SEC denetimlerine uyan ve SEC’in kabul edebileceği bir koruma çözümü devreye sokması durumunda, birçok kurumsal yatırımcının sektöre giriş yapabileceğini söyledi. Ayrıca bunun etkilerinin ise muazzam olabileceğini de sözlerine ekledi. Ayrıca Robert Kelly, böyle bir sistemin Bitcoin ve benzeri kripto paralar için devreye girmesi halinde Bitcoin’in de altın gibi bir varlık sınıfına dahil olabileceğini belirtiyor.

Bitcoin, birçok kez denemesine rağmen 10 bin doları geçemedi

Robert Kelly, piyasaların cevap vermede yavaş olduğunu ve birçok kişinin haberin önemini küçümsediğini öne sürdü. NYSE ile ilgili çıkan bu haberlerin, yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs’ın kripto para ofisi açmayı düşündüğünü açıklamasının hemen ardından gelmesi ise şaşırtıcı. Bitcoin, birçok kez denemesine rağmen 10 bin doları henüz geçebilmiş değil.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin