Dünyanın en büyük borsası kripto endüstrisine adım atıyor.
Dünyanın en büyük borsası kripto endüstrisine adım atıyor.

FLAŞ GELİŞME: Dünyanın en büyük borsası kripto para endüstrisine adım atıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük borsası olan New York Borsası’nın (NYSE) ana kuruluşu ICE, Bakkt adında bir kripto varlı ekosistemini yakında kullanıma sunacağını açıkladı.

Sinyaller bu yılın başında gelmeye başlamıştı

İkonik New York Borsası’nın ana şirketi olan ICE, dijital varlık platformu ile kripto pazarına büyük bir adım atıyor.

Bu yılın başlarında bir veri akışı ürünü ile dijital varlık pazarına giren firma, bir kripto para birimi borsa platformunu araştırıyordu. Cuma günü şirket resmi olarak böyle bir teklif geliştirdiğini duyurdu.

Dünyanın en büyük borsası, Microsoft ve Starbucks ile birlikte çalışacak

ICE, Bitcoin de dahil olmak üzere dijital varlıklar için bir ekosistem olarak hizmet verecek olan yeni bir şirket olan Bakkt’ı kurmak için Microsoft ile birlikte çalışıyor.

Platform, kullanıcıların dijital varlıkları satın almasına ve satmasına izin verecek.

Platformda ICE ile ortaklık yapan diğer şirketler arasında BCG ve Starbucks da yer alıyor. Firma, piyasanın manipülasyon ve dalgalanmasına karşı oynaklığıyla bilinen dijital paralar için piyasayı olgunlaştırmaya yardım edeceğini umuyor. Starbucks, müşterilerinin dijital varlıklarını kahve dükkanlarında ABD dolarına çevirmelerine olanak sağlamak için platformu kullanacak.

“Varlık sınıfında küresel ölçekte güven inşa edeceğiz.”

ICE CEO’su Jeffrey Specher, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Düzenlenmiş, bağlantılı altyapıyı dijital varlıklar için kurumsal ve tüketici uygulamaları ile bir araya getirirken, daha önce düzenlenmemiş pazarlara şeffaflık ve güven getirme konusundaki geçmişimizle tutarlı olarak, varlık sınıfında küresel ölçekte güven oluşturmayı hedefliyoruz.

Bu hamlenin kripto para piyasalarında nasıl bir değişikliğe yol açacağı merakla bekleniyor. Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz.

Business Insider

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Coinbase eklentisi ile 50 milyon online mağazada kripto para ile alışveriş yapılabilecek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin