kredi karti ile bitcoin
kredi karti ile bitcoin

Bu gelişme, Bitcoin fiyatını 10.000 dolara sıçratabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli Bitcoin borsası Coinbase, Avrupa’daki altı ülkede Visa tabanlı banka kartını başlattı. Kullanıcılar dijital para ile ödeme için bir dönüşüm ücreti ödeyecek.

Coinbase banka kartıyla Avrupa pazarlarında

ABD merkezli kripto para birimi borsası Coinbase, Visa banka kartını altı Avrupa ülkesinde başlattı. Kullanıcılar Bitcoin ve kripto para ile ödeme için bir dönüşüm ücreti ödeyecek. Proje Nisan ayında İngiltere’de başlatıldı, ancak 12 Haziran Çarşamba gününden itibaren kart, İspanya, Almanya, Fransa, İtalya, İrlanda ve Hollanda’daki Coinbase kullanıcıları için de mevcut.

Böylece, Coinbase hesaplarına sahip kart sahipleri, Visa kartlarını kabul eden herhangi bir çevrimiçi mağaza veya perakende satış noktasında Bitcoin, Litecoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri cinsinden yapılan alışverişlerde ödeme yapabilir. Kart, Mali Hizmetler Kurumu lisansına sahip sertifikalı bir elektronik para ve ödeme aracı veren Paysafe Financial Services Limited tarafından çıkarıldı.

Coinbase, Bitcoin pazarındaki en güçlü oyunculardan biri

İngiltere’deki Coinbase CEO’su Zeeshan Feroz’ya göre, bu kartın Bitcoin ve kripto para ile ödemeleri kolaylaştırması gerekiyor. CNBC ile yaptığı son röportajda Coinbase CEO’su şunları söyledi:

Bu yeni kartla Bitcoin’den yiyecek satın alabilir, daha sonra da Litecoin’le kahve satın alabilirsiniz.

Kart kullanım istatistikleri henüz açıklanmamasına rağmen Feroz, İngiltere’de “aşırı güçlü bir alım” gördüğünü belirtti.  Kullanıcılar bu kartı, mobil cihazlarına yükleyebilir ve doğrudan Coinbase hesaplarıyla eşitleyebilirler. Ayrıca, ATM’lerde nakit para çekmek için fiziksel bir kart olarak kullanılabilir.

Bu gelişme, Bitcoin fiyatını 10.000 dolara yükseltebilir

Kullanıcılar ödemek istedikleri kripto para birimini seçerler. Bununla birlikte, perakendeciler fiat para ile ödeme alırken, Coinbase kullanıcıları bir dönüşüm ücreti talep eder. Coinbase, kripto para pazarındaki en güçlü oyunculardan biri. 

Bu gelişme, Coinbase’in dünyadaki en büyük Bitcoin ve kripto para birimi borsası olduğu düşünüldüğünde, Bitcoin’in kitlesel benimsenmesini arttırabilir. Mayıs ayında Forbes,  kısa süre önce başlatılan Coinbase bankamatik kartının Bitcoin fiyatını 10.000 dolara çıkarabileceğini öngördü.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin