Dünyanın dev borsasının desteklediği kripto projesi, Bitcoin’e rakip!
Dünyanın dev borsasının desteklediği kripto projesi, Bitcoin’e rakip!

Dünyanın dev borsasının desteklediği kripto projesi, Bitcoin’e rakip!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre merkezli bankacılık holdingi UBS liderliğindeki kripto para projesi bir yıl içinde yayına girecek. Geliştirilen token, işlem süresini kısaltacak ve ücretleri düşürmeyi sağlayacak.

Bitcoin’e rakip yeni kripto para: USC geliyor!

İsviçre merkezli bankacılık holding UBS, sınır ötesi yerleşimler için dijital bir token başlattığını duyurdu. Proje, British Barclays, ABD merkezli Borsa Nasdaq, Swiss Credit Suisse ve Alman Commerzbank da dahil olmak üzere 14 büyük finans kuruluşu ile ortaklaşa yürütülüyor.  Girişimin lideri ve sahibi olan UBS, Fnality International isimli özel bir şirket kurdu ve kripto para geliştirmek için 63 milyon dolar yatırım yaptı. 

Aslında, banka birkaç yıldır bir tür Bitcoin benzeri kripto para (USC, faydalı yerleşim parası) üzerinde çalışıyor ve yeni kripto parasını Bitcoin’e rakip olarak sunuyor. Wall Street Journal, projeyi en büyük Blockchain girişimlerinden biri olarak nitelendirdi ve yenilikçi teknolojinin bankacılık sektöründe benimsenmesini sağladı. Wall Street Journal, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Birkaç Blockchain projesi deneysel aşamadan çıkıp üretime geçiyor ve teknolojinin küresel finansal altyapıya daha fazla entegre olduğunu gösteriyor.

USC tokeni çok şey vaat ediyor

USC tokeni, hem bir ödeme aracı olarak hem de bir işlemle ilgili bilgileri içeren bir haberci olarak işlev göreceğinden, sınır ötesi işlemlerin zamanını ve maliyetini azaltmaya izin verecek. UBS’nin stratejik yatırım başkanı Hyder Jaffrey, “Uzlaştırma riskini, karşı taraf riskini, piyasa riskini ortadan kaldırıyorsunuz.” dedi.

Hyder Jaffrey, “Bu risklerin tümü piyasadaki maliyet ve verimsizliklere neden oluyor.” yorumunda bulundu. Bu arada Fnality International, gerekli lisansları ve izinleri elde etmek için düzenleyicilerle görüşmeler başlattı. Kripto para bir yıl içinde piyasaya sürülecek.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin