unicorn blockchain
Dünyada şu anda 11 unicorn blok zincir var, Binance, Ripple ve Coinbase de listede

Dünyada şu anda 11 unicorn blok zincir var, Binance, Ripple ve Coinbase de listede

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Günümüzde dünya çapındaki blok zinciri endüstrisinde 11 adet unicorn (değeri 1 milyar doların üzerindeki genç teknoloji şirketleri için kullanılan terim) şirket bulunuyor. Bu şirketler arasında kripto para borsaları Binance ve Coinbase ve blockchain ödemeleri firması Ripple’da bulunuyor.

Araştırma firması Hurun, 2000’li yıllarda kurulan dünyadaki milyar dolarlık teknoloji girişimlerini sıralayan ve henüz halka açık bir borsaya kote olmayanlar için dünya genelinde “unicorn” şirketlerin listesini pazara sundu.

Hurun, sadece 24 ülkede ve 118 şehire yayılmış, endüstriler arasında toplam 494 “unicorn” şirket buldu. Çin 206 benzersiz faaliyetler yürüten şirketle listenin başında yer alıyor. Çin’i 203 şirketle ABD takip ediyor ve her iki ülke birlikte dünyanın “unicorn” şirketlerinin yüzde 80’inden fazlasını barındırıyor. Avrupa’da ise 35 “unicorn” şirket bulunuyor.

Özellikle, blockchain sektöründe, listenin en üst sıralarında 12 milyar dolar değerinde Çin kripto para madencilik donanım şirketi Bitmain var. Her ikisi de Çin merkezli olan Bitmain rakipleri Canaan ve Ebang da sırasıyla 3 milyar dolar ve 1,5 milyar dolar değerinde.

Listedeki diğer blok zincir firmaları: Coinbase, Ripple, Circle Internet Financial, Binance, EOS Blockchain üreticisi Block.One, merkezsiz bulut girişimi Dfinity, blockchain teknoloji şirketi BitFury ve Japon kripto para borsası Liquid Global.

Farklı bir hikaye?

Hurun listesine göre Ripple ve Circle sırasıyla 5 milyar dolar ve 3 milyar dolar değerinde. Ancak, özel pazarlarda, ne Circle ne de Ripple’in 1 milyar dolar değerinde bir değere sahip olmadığı bildiriliyor. Girişimci kapitalist ve yazar Brent Beshore tarafından Pazartesi günü paylaşılan “talep edilmeden gelen ikincil teklifler” paylaşımına göre, Circle’ın hisseleri şu anda yaklaşık yüzde 80 iskontolu ve  bir satıcı ise yaklaşık 50 milyon dolar değerinde Ripple hissesini elinden çıkarmaya bakıyor.

Bu hafta başlarında, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, bir röportajda, Ripple’ın şu anda 305 milyon dolarlık bir değere sahip olduğunu ima etti.

Bununla birlikte, Hurun listesinin şirketlerin değerlerini 30 Haziran 2019 itibariyle belirttiğine dikkat etmek gerekir.

Sequoia, unicorn şirket yatırımlarında dünya lideri

Hurun listesine göre, Sequoia, bugüne kadar unicorn şirketlerde dünyanın en başarılı yatırımcısı konumunda. Sequoia , beş unicorn şirkete yatırım yaptı. Bu şirketi, SoftBank, Tencent, Tiger, IDG, Goldman Sachs ve Alibaba izledi. Hurun Raporu başkanı ve baş araştırmacısı Rupert Hoogewerf, “Unicorn’ların bulunması oldukça zor ancak Sequoia, Softbank ve Tencent gibi yatırımcılar, bu işi kolaylaştırdı.” Şeklinde bir açıklama yaptı.

Listedeki her bir unicorn girişim, ​​ortalama 3,4 milyar dolar değerinde ve 494 unicorn şirketin tümü Hurun raporuna göre toplamda 1,7 trilyon dolar değerine sahip.

theblockcrypto

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin