Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F
Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F

Bu seviye, Bitcoin’in 7.000 dolara düşmeden önce son şansı olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz iki gün boyunca görülen 400 dolarlık fiyat artışının ardından, Bitcoin, (BTC) yeterince ivme kazanamadı ve kripto para, 8.300 dolardan geri döndü.

Bu da 8000 dolar seviyesinin altında sert bir düşüşe neden oldu. Bahsedilen 7.920 dolarlık seviyeye göre temelde, coin hala 8.000 dolar civarında aynı aralıkta “sıkışmış” durumda. Ama şimdi, başka bir tehdit var…

4 saatlik grafikteki bir Baş ve Omuz formasyonunun, çalışması durumunda Bitcoin’e yaklaşık 6900 – 7000 dolar hedefi gözüküyor. Sağ omuz boyun çizgisi kabaca 7900 dolarlık destek civarında. Buna göre haftanın geri kalanı ilginç hareketlere sahne olabilir.

Ancak, hala bazı umutlar ve bazı iyi haberler var: Umut, RSI göstergesinden geliyor. Günlük grafikte daha yüksek düşüşler görülüyor. Ancak RSI, şu anda kritik bir yükselen trend çizgisiyle karşı karşıya.

Bazı iyi haberler, dün CME Vadeli İşlemlerin dünkü fiyat gap’ının 8.180 dolar seviyesine inmesiyle ilgili. Bu boşluklar (gap) bazen CME’nin, Bitcoin gibi 7/24 işlem yapmadığından ortaya çıkıyor, ancak oluştukları zaman, neredeyse bu boşlukların doldurulmasına kesin gözüyle bakılıyor. (2019’un en ünlü açığı bir ay önceki 9000 dolardan 8500 dolara kadar olanıydı.)

BTC/USD için İzlenecek kritik seviyeler

– Destek / Direnç: Son fiyat hareketinin ardından 8.000 dolar, şimdi yeniden direnç bölgesi haline geldi. Bu noktanın kırılamaması, ilk destek seviyesi 7900 dolarlık alanı gündeme getirebilir. Düşüş senaryosunda bu durum aşağı yönde büyük bir hamleye yol açabilir (baş ve omuz formasyonunun çalışması gibi). Tabii ki, her zaman çalışmama olasılığı vardır ve hedefler her zaman tam olarak doldurulmaz.

Aşağıda, güçlü ana desteğin geçtiğimiz ay birkaç kez başarıyla savunulduğu 7700-7800 dolar destek alanı bulunuyor. Sonuncusu bozulursa, 7500 dolara ve daha sonra Altın Fibonacci tarihi seviyesi olan 7200 dolara bir hareket bekleyebiliriz.

Yukarıdan, Bitcoin 8.000 dolarlık alana bakıyor. Kopma durumunda, daha derin bir pozitif düzeltme olabilir. Ancak 8000 – 8400 dolarlık alanda çok fazla talep (direnç) görülüyor. Kısa vadeli izlenmesi gereken bazı kilit seviyeler: 8.130 dolar, 8.300 dolar ve tabii ki -8.400 dolar.

– RSIGöstergesi (Günlük): Yukarıda tartışıldığı gibi, RSI yükselen trend çizgisi ve 40 seviyenin kritik bir destek seviyesi ile karşı karşıya.

– İşlem Hacmi: Bitcoin performansı için son günlerin en büyük sorunu, işlem hacminin düşük seyretmesi. İşlem hacmi daha çok alıcı tarafını etkilerken, bir yükseliş trendinin önündeki en büyük engel olarak görülüyor.

4 saatik BTC/USD grafiği

Günlük BTC/USD grafiği

cryptopotato

Güncel Bitcoin analizlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 işlem komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin