Kolombiya’da kripto ATM’si patlama yaşanıyor
Kolombiya’da kripto ATM’si patlama yaşanıyor

Dünyada şimdi 4 bin Bitcoin ATM’si var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paraların erişilebilirliğini artırmak, daha olgun bir kripto para birimi piyasasının oluşturulmasında önemli bir adım olmaya devam ediyor. Bu süreçte Bitcoin ATM’leri önemli rol oynuyor. Bu ayın sonuna gelindiğinde, Bitcoin ATM’si dünya çapında 4.000’den fazla olacak.

Bitcoin ATM’leri, altcoinleri destekliyor

Bu sayı, geleneksel ATM’lerin sayısıyla kıyaslanırsa, her gün altıdan fazla ATM’nin çevrimiçi hale getirildiğini bildiriyor. Kuzey Amerika şu anda %71,3 oranıyla Bitcoin ATM’lerinin büyük çoğunluğunu elinde bulunduruyor. ATM’lerin %25’i Avrupa’da bulunurken, Asya’da %2,56’lık bir kısmı bulunuyor. Okyanusya, Güney Amerika ve Afrika, listenin en altında yer alıyor.

Bitcoin ATM’lerinin %60’ından fazlasının bir dereceye kadar altcoinler desteklediğini görmek ilginç. Litecoin en popüler olanı, ikinci sırada Ethereum ve Bitcoin Cash yer alıyor. Ayrıca, Monero, Dash, Dogecoin ve ZCash için de destek sağlıyor.

Bitcoin ATM’si ile kripto para alım-satımı yapılabiliyor

Bitcoin ATM’lerinin yaklaşık %40’ı da kripto para alım-satımını destekliyor. Ancak işlem ücretleri nispeten yüksek. Kripto para satın alma ortalama %8,8’lik bir ücretle geliyor. Satış biraz daha ucuz, %7,9’luk bir maliyete denk geliyor. Geçtiğimiz haftalarda Genmega ve LibertyX arasında yapılan anlaşmanın sonucu olarak artık ABD banka ATM’lerinden Bitcoin satın almak mümkün.

Bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin