Dünyaca ünlü rapçi sahte ICO tanıttığı için SEC’ten ceza aldı
Dünyaca ünlü rapçi sahte ICO tanıttığı için SEC’ten ceza aldı

Dünyaca ünlü rapçi sahte ICO tanıttığı için SEC’ten ceza aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

T.I. adıyla sahne alan rapçi Clifford Harris Jr, iki adet sahte ICO projesine katıldığı ve tanıtımını yaptığı için ABD SEC tarafından para cezasına çarptırdı.

Ünlü rapçi sahte ICO tanıtımından ötürü ceza aldı

Rapçi Clifford Harris Jr, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından sahte ICO projelerinin tanıtımını yaptığı gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı. ABD SEC cuma günü, biri dijital yayın hizmeti FLiK için, diğeri ise Atlanta merkezli film yapımcısı Ryan Felton ile CoinSpark adlı bir ticaret platformu üzerinden iki ICO’nun tanıtımını yaptığı için suçlu bulundu.

SEC’in açıklamasına göre, Felton’ın ICO’larda toplanan fonları kötüye kullandığı iddia ediliyor. Adalet Bakanlığına göre ICO’larda toplanan fonlar, yatırımcıların 2 milyon dolardan fazla zarara uğramasına sebep oldu. SEC tarafından yapılan açıklamada şu sözler yer aldı:

Felton gizlice FLiK tokenlerini kendisine aktardı ve bunları piyasaya sattı, ek 2,2 milyon dolar kâr elde etti ve SPARK tokenlerinin fiyatını şişirmek için manipülatif ticarete girdi.

Felton’ın zimmete geçirdiği fonları ve manipülatif ticaretinin gelirlerini bir Ferrari, milyon dolarlık bir ev, elmas takılar ve diğer lüks mallar satın almak için kullandığı iddia ediliyor.

75 bin doların yanı sıra projelerden yasaklanma cezası geldi

SEC’e göre rapçi T.I. FLiK’i token satışı sırasında sosyal medya kanallarında tanıttı. Diğer üç kişi, T.I.’nin sosyal medya yöneticisi William Sparks, Jr. ve Owen Smith ve Chance White da suçlandı ve üçü de SEC ile anlaşmaya vardı. SEC açıklamasına göre, T.I. 75.000 dolarlık bir hukuki ceza ödeyecek ve en az beş yıl boyunca dijital varlık menkul kıymetlerinin tekliflerine veya satışına katılamayacak. ABD SEC tarafından açıklanan tüm anlaşmalar mahkemenin onayına tabi.

Felton, SEC tarafından federal menkul kıymetler yasalarının kayıt, dolandırıcılık ve manipülasyon önleme hükümlerini ihlal etmekle suçlandı.

Bu arada 12 Eylül Bitcoin analizi için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin