Kripto piyasası toparlanmaya çalışırken Bitcoin yüzde 55 seviyesine ulaştı
Kripto piyasası toparlanmaya çalışırken Bitcoin yüzde 55 seviyesine ulaştı

Dünya yeni bir kripto para dalgası yaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Günümüz dünyasında yeni işaretleri görmezden gelmek imkansız. Bitcoin ve kripto para birimlerinin geleceği mevcut piyasa koşullarına rağmen parlak görünüyor ve bu alanlar dünya çapındaki bireyler, şirketler ve yargı alanlarının kitlesel olarak benimsenmesiyle sonuçlanıyor.

Yeni bir kripto dalgası

CNBC’de yayınlanan bir röportajda, Fatfish internet grubunun CEO’su Kin-Wai Lau, dünyanın ikinci bir Bitcoin ve kripto dalgası yaşadığını ve kurumsal talep ve benimseme ile yönlendirildiğini açıkladı.
Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) geçtiğimiz günlerde Winklevoss kardeşlerin düzenlemiş olduğu bir Borsa Yatırım Fonu (ETF) oluşturmaya yönelik ikinci girişimini reddederken bu karar, büyük ölçüde yatırımcıları dolandırıcılık ve manipülasyondan korumak için araçların yetersizliğinden kaynaklanıyor.

Piyasa olumlu

Piyasada, fiyatın neredeyse 20.000 dolar seviyesine ulaştığı geçen yıla benzer bir büyüme yaşanmamış olmasına rağmen, kripto para birimleri üzerindeki duyarlılık, piyasadaki toparlanmanın yavaş olmasına rağmen büyük ölçüde olumlu. Kripto borsaları yeni ticaret çiftleri eklerken, depolama hizmetleri de kripto birimlerinin giderek daha fazla tanınmasıyla beslenen depolama için yeni kripto varlıkları sunuyor. İlk 5 teknoloji şirketinin hisse senetleri son yıllarda yıllık %15’lik bir büyüme oranı sergilerken, 2012 ve 2016 arasında Bitcoin, teknik stoklara göre yıllık %106-6,5 daha yüksek bir büyüme gösterdi.
Birçok yargı alanı, kripto birimlerinin finansal ekosistemlerinde önemli bileşenler olarak yer alması fikrini açmakta ve Blockchain ve kripto para birimi projeleri için düzenleyici çerçeveler geliştirmeye çalışmaktadır.

Japonya kripto para birimi ticaretini düzenlemeye yönelik yasal bir çerçeve oluşturuyor. Japonya, para aklamanın önlenmesi, projelerin ilerleyişinin izlenmesi ve yatırımcıların korunması ile ilgili kurallar ortaya koyarken ICO’ları yasallaştırmayı amaçlıyor.

Asya’daki kripto para hareketliliği

Güney Kore, geçen sene kripto dolar yasağını getirdikten sonra, yeni para birimlerini ısındırarak ve daha kapsamlı yönetmelikler üzerinde çalışarak Blokchain ve kripto projelerinin büyümesini hızlandıracak ve kripto meraklıları için daha güvenli bir ticaret ortamı geliştirecek. Tayland da ICO’lar için düzenleyici yasalarla Blockchain ve kriptoya pozitif bakan ülkeler arasına katıldı. Tayland Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) geçtiğimiz günlerde, düzenleyici otorite tarafından değerlendirildikten ve onaylandıktan sonra ICO’ların geliştirilmesine olanak sağlayacak düzenlemeleri açıkladı. Malta, bu alanda yenilikler için sağlam düzenlemeler sunarak Blockchain, kripto para ve DLT projelerinin geliştirilmesine elverişli bir ortam geliştirdi.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin