Belarus
Dünya varlıkları tokenize oluyor: Belarus devlet tahvillerini artık Bitcoin ve Ethereum ile almak mümkün

Dünya varlıkları tokenize oluyor: Belarus devlet tahvillerini artık Bitcoin ve Ethereum ile almak mümkün

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Belarus borsası Currency.com, devlet tahvillerini tokenize edildiğini ve yatırımcıların Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) aracılığıyla bu finansal varlıkları alabileceklerini açıkladı.

Resmi basın bültenin de ise şu ifadeler yer aldı:

Currency.com, Belarus devlet tahvillerinin tokenize bir versiyonunu yayınladı ve zaman içinde diğer tokenize devlet ve şirket tahvillerini eklemeyi planlıyor. Bu yeni özellik sayesinde, Currency.com kullanıcıları, kripto para varlıkları ile potansiyel olarak düşük riskli ve daha öngörülebilir getirilere sahip sabit gelirli enstrümanları alabilecekler. Böylece portföylerini hedge etmek ve çeşitlendirmek için fırsat sunan tamamen yeni, farklılaştırılmış bir varlık sınıfına yatırım yapabilecekler.

Currency.com CEO’su ve Kurucusu Ivan Gowan’ın görüşleri şu şekildeydi:

Bu, piyasadaki ilk tokenize edilmiş devlet tahvilidir. Bir kez daha Currency.com’un Blockchain teknolojisinde öne çıktığını ve mevcut finansal sorunlara yenilikçi çözümler sunma taahhüdünde olduğunu göstermektedir. Currency.com, kullanıcıların, yatırımlarını çeşitlendirilmesi için en geniş kapsamlı varlık yelpazesi sunmaya devam ediyor. Kripto para birimlerine, bir takım tokenize edilmiş menkul kıymetlere – hisse senetleri, endeksler, emtialar – ve şimdi de tokenize olmuş tahvillere yatırım yapmalarını sağlıyor.

Belarus kripto ve Blockchain alanında gelişmeye devam ediyor

Currency.com, yetkililerin kararlaştırması sonrası “Dijital Ekonominin Geliştirilmesi Üzerine” başlıklı bir kararnamenin ardından Belarus ‘un Yüksek Teknoloji Parkı (HTP) tarafından yetkilendirilmiş ilk Blockchain işi ve kripto ile ilgili faaliyetler olduğunu iddia ediyor.

Geleneksel finansal varlıkların tokenize edilme popülaritesi her geçen gün artıyor. Birkaç platform zaten diğerlerinin yanı sıra gayrimenkul, altın ve sanat eserleri tokenizasyonu için çalışıyor. Belarus ayrıca daha önce kullanıcıların menkul kıymet alım satımı yapmasını sağlayan bir platform da başlatmıştı.

investinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin