“Dünya Stabilcoin Birliği” İsviçre’de kuruldu
“Dünya Stabilcoin Birliği” İsviçre’de kuruldu

“Dünya Stabilcoin Birliği” İsviçre’de kuruldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2020 yılı istikrarlı kripto para birimleri (stabilcoin) için oldukça parlak geçti. Özellikle Tether önderliğinde piyasa hacimlerini katlayan bu para birimleri için İsviçre’de bir organizasyon kuruldu. Kuruluşun ismine Dünya Stabilcoin Birliği (World Stablecoin Association) adı verildi.

Dünya Stablecoin Derneği veya WSA olarak adlandırılan Cenevre merkezli kuruluş, kripto para birimi borsası VirgoX ve Blockchain sermaye piyasaları şirketi Global Digital Assets tarafından başlatılıyor.

VirgoX CEO’su Adam Cai, girişimin nihai amacının tüm büyük stabilcoin projelerinden oluşan gerçek ve tarafsız bir küresel birlik oluşturmak olduğunu belirtti.

2020 sonuna kadar stabilcoin devleri WSA’ya katılacak

Cai’ye göre WSA; Tether (UDST), USD Coin (USDC), Dai (DAI) ve HUSD gibi büyük stabilcoin sağlayıcılarıyla halihazırda görüşüyor. Cai, bu şirketlerin 2020’nin sonuna kadar WSA’ya katılmayı hedeflediğini belirtirken, dernek şimdi erken aşamadaki stabilcoin projelerini kuluçkaya yatırıyor.

Cai, stabilcoin endüstrisinin ana zorluğunun, ortaya çıkan stabilcoin girişimlerinin hâlâ benimsenmemesi olduğunu vurguladı.

Sadece ticaret çiftleri değil, küresel ödeme ve sınır ötesi havale de olmalı. Ayrıca kullanıcıları değer depolamanın bir aracı olarak sabit paraları tutmaya teşvik etmek için, staking tarzı ilgi çekici ürünler gibi değerler üretmek için çeşitli uygulamalar bulmak için projelere ihtiyaç duyacaktır.

Dünya Stabilcoin Birliği geniş bir ekosistem halini alacak

Başlangıçta WSA üyeliği iki kurucu firmayı ve akıllı sözleşme denetimleri, whitepaper denetimleri ve kurumsal müşteriler için eğitim eğitimi sağlayan bir Blockchain firması olan BlockGeeks’i içeriyor. Küresel stabilcoin birliği ayrıca Kanada dolarına sabitlenmiş QCAD ve Polychain destekli merkezsiz finans protokolü Ren gibi büyük global stabilcoin projelerini de içeriyor. Cai’ye göre, ilgili stabilcoin projeleri, stabilcoinlerin gelişimini tartışmak ve diğer stabilcoin projeleriyle iş birliği fırsatlarını araştırmak için İsviçre’de düzenlenen aylık çevrim içi seminerlere ve yıllık konferanslara katılacak.

Diğer üyeler arasında BRZ, CBRL, Peg Network, QC, Stably, USDK, XDB gibi stabilcoinle ilgili girişimlerin yanı sıra Nova Club, Alpha Sigma Capital ve Beijing merkezli Consensus Labs gibi sermaye grupları yer alıyor. Açıklamaya göre WSA; işletmeler, devlet kurumları ve stabilcoin endüstrisindeki diğer aktif firmalar gibi çok sayıda şirketi ağırlıyor.

Sizce Dünya Stabilcoin Birliği bu endüstriyi nereye taşıyabilir? Yorumlarınızı aşağıda bizimle paylaşın. Bu arada Bitcoin ile ilgili Google aramaları 2020’nin en düşük seviyesine geriledi. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin