BTC piyasa değeri yeni dönüm noktasına yaklaşırken Bitcoin kriptonun 'Google' mı oluyor?
BTC piyasa değeri yeni dönüm noktasına yaklaşırken Bitcoin kriptonun 'Google' mı oluyor?

Bitcoin ile ilgili Google aramaları 2019’dan beri en düşük seviyede

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google Trends istatistiklerine göre, “Bitcoin” terimi ile yapılan aramalarda bariz bir düşüş gözlemlendi. Söz konusu terimin aranma hacmi 2019 yılından bu yana en düşük seviyesine indi.

Google üzerinden yapılan Bitcoin aramaları yılın dibinde

Trends üzerinden elde edilen verilerin yatırımcı psikolojisi ile ilgili nasıl bir fikir verdiği yoruma açık olsa da insanların Bitcoin’e duyduğu ilgide gözle görülür bir azalma olduğu söylenebilir. Yıla oldukça etkileyici bir performansla merhaba diyen Bitcoin, 10.000 doları birkaç kez ihlal etmesine karşın başarılı olamasa da uzun vadede büyük umut vermişti.

Yılın ilk 6 ayındaki çalkantılı süreç, BTC’nin yaklaşık bir aydır çok dar bir aralıkta konsolide olmasıyla sonuçlandı. Kripto para bir süredir 9.000 ila 10.000 dolar arasında oldukça durağan bir seyir izliyor. Hareket etmeyen bir varlığın ilgi çekmemesi de “kabul edilebilir” bir durum olarak yorumlanıyor.

BTC yeni bir fırtınaya mı hazırlanıyor?

BTC’nin son iki günde yeniden hareketlenmesi bir yana, kripto para biriminin orta ve uzun vadede makro faktörleri de arkasına alarak yeni hareketlenmeler gösterebileceği düşünülüyor. Birkaç haftadır BTC’ye duyulan merak azalsa da son günlerdeki hareketlenme kripto para endüstrisine duyulan ilgide yeniden yükselişin anahtarı olabilir. Ki endüstrinin eskisi kadar Bitcoin merkezli hareket etmediğini de belirtmekte fayda var.

2020 yılını halving ve koronavirüs faktörlerine bağlı olarak geçiren BTC, mart ayındaki tarihi düşüşten sonra toparlanmayı başarmış, değerini neredeyse üç kat artırmıştı. Bir dönem altın ile korelasyona halinde ilerleyen varlık son dönemde S&P 500 gibi hisse senetleriyle daha paralel.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin