Bitcoin madencilik zorluğu tavan yapmak üzere: Ne anlama geliyor?

Bitcoin madencilik zorluğu tavan yapmak üzere: Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılı Bitcoin mandeciliği için zor geçti. Tüm sektörün etkilenmesiyle beraber madencilik faaliyetleri sekteye uğradı. 1 yıllık dönemde madenciler düzenli olarak satış yapmak zorunda kaldı. Şimdi ise yeni bir Bitcoin madencilik zorluğu bizleri bekliyor. 

Bitcoin madencileri, bu hafta sonu zorluklarda büyük bir sıçrama için hazırlıkta olduğu görüldü. BTC.com, Bitrawr, Luxor ve Braiins’in tahminlerine göre Bitcoin madencilik zorluğunda artış %10 civarında olabilir. Rakamlar cumartesi ve pazar gününe işaret ederken, tahminler olası artış üzerinde duruyor.

Zorluk, madenciliğin arkasındaki hesaplama sürecinin karmaşıklığını ifade eder. Yani ortalama blok süresine bağlı olarak kabaca her iki haftada bir ayarlandığı anlamına geliyor.

Bitcoin madencilik zorluğu yeni seviyesine ulaşabilir

Hashrate’in büyük bir kısmı, yeni dağıtılan ve daha verimli makinelerle birlikte tekrar çevrimiçi hale gelmiş gibi görünüyor.

Braiins’ten araştırma yürüten direktör Daniel Frumkin, Bitcoin madencilik zorluğu ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Frumkin,

“Bu, kurumsal madencilerin daha uzun bir zaman diliminde biraz ölçeklenmesi ve bazı olumlu farklılıkların bir kombinasyonudur.”

Marathon ve Hive Blockchain gibi şirketler, sürekli olarak S19 XP’ler ve blok ölçekli BuzzMiners gibi verimli makineler kullanıyor.

Madencilik analisti olan Anthony Power, 

“Madencilikle ilgili enerji maliyetlerinde herhangi bir değişiklik görmüyoruz. En verimli madenciye sahip olmadığınız sürece büyük miktarda karlılık olmaz. İyi ve verimli tesise  sahip değilseniz, muhtemelen maliyetlerinizi karşılayacak kadar para kazanmıyorsunuzdur.”

Tüm açıklamalar Bitcoin madencilik zorluğunu ortaya çıkarıyor. Özellikle de ayı döneminde maliyetlerin bir hayli artması şirketleri daha da zora soktuğunu görebildik.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin