Dünya Bankası'nın Blockchain tabanlı tahvili için DLT kullanılacak
Dünya Bankası'nın Blockchain tabanlı tahvili için DLT kullanılacak

Dünya Bankası’nın Blockchain tabanlı tahvili 80 milyon dolara yükseldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya Bankası tarafından başlatılan dünyanın ilk Blockchain tabanlı tahvili, lansmandan sadece birkaç hafta sonra 80 milyon ABD dolarına ulaşmayı başardı. Blockchain tahvillerinin bu ayın başında piyasaya sürülmesinden sonra Dünya Bankası, 80 milyon ABD doları seviyesine kadar yükseldiğini açıkladı.

Dünya Bankası’nın Blockchain tabanlı tahvili için DLT kullanılacak

İki yıllık tahvilin, yaratılış, tahsis, transfer ve yönetimi dağıtık defter teknolojisi (DLT) kullanılarak yapıldığı için dünyanın ilk Blockchain tahvili olduğu iddia ediliyor. Lansman duyurusunda, Dünya Bankası, Avustralya Commonwealth Bank’ı tahvilin düzenleyicisi haline getirdi. Bondi olarak adlandırılan bağ, Microsoft Azure platformunu oluşturan özel bir Ethereum Blockchain’i temel alır. İlk yatırımcılar arasında Commonwealth Bank, First State Super, NSW Treasury Corporation, Northern Trust, QBE, SAFA ve Victoria Treasury Corporation bulunuyor.

Dünya Bankası Blockchain teknolojisini birçok alanda kullanacak

Ayrıca resmi duyuruda, Commonwealth Bank ve Dünya Bankası’nın, yaşam döngüsü boyunca tahvile ilgi duyan daha fazla yatırımcıyı memnuniyetle karşılayacağı belirtiliyor. Bu tahvil Dünya Bankası’nın Blockchain teknolojisinin potansiyelinden yararlanma çabalarının bir parçası. Dünya Bankası ayrıca Blockchain Innovation Lab aracılığıyla arazi yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, sağlık, eğitim, sınır ötesi ödemeler ve karbon piyasası ticareti gibi çeşitli konularda teknolojinin uygulanmasını araştırıyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin