dijital para dubai
Dubai sonunda bunu da yaptı... Ülke çapında dijital ödeme sistemi kuruluyor

Dubai sonunda bunu da yaptı… Ülke çapında dijital ödeme sistemi kuruluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dubai vatandaşları ve ülkedeki yerleşik kişiler, yakında yeni bir hükümet ortaklığı sayesinde mal, hizmet ve kamu hizmetleri ödemeleri için dijital para kullanabilecekler. Konu ile ilgili duyuru bugünkü (9 Ekim, Salı) basın toplantısında yapıldı.

Tüm ülkede dijital para ödeme ağı kurulacak

Dubai İktisadi Kalkınma Dairesi’ne bağlı bir kuruluş ile Emcredit arasındaki anlaşma, Blockchain ödeme sağlayıcısı Pundi X ve ortağı Ebooc Fintech & Loyalty Labs LLC, Emcredit’in Emcash para birimindeki satış noktası (PoS) ödemelerini kolaylaştırmayı planlıyor.

Basın bülteninden aktarılan bilgilere göre, Ebooc mağaza içi ödemeler için PoS terminalleri sunarken, Pundi X önümüzdeki üç yıl boyunca dünya çapında 100.000 adet üretmeyi planlıyor.

Emcash, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ‘nin fiat para birimi olan dirhem’e sabitlenmiş bir dijital para olarak biliniyor.

DFP CEO’su ve Ebooc’un kurucularından Abdalla Al Shamsi Basın toplantısında şunları söyledi:

Biz […] Dubai’de tüketicilerin yaptıkları tüm alışverişlerde Dubai’nin dijital parasını kullanarak gerçek zamanlı ödeme yapabilmelerini amaçlıyoruz.

Dubai’nin hedefi 2020’ye kadar Blockchain merkezi haline gelebilmek

Dubai, 2020 yılına kadar tam bir Blockchain şehri haline gelme hedefinin bir parçası olarak devlet destekli devam eden birçok plan ile bir Blockchain teknolojisinde çığır açmak istiyor.

Emcash, ilk kez geçtiğimiz yıl eylül ayında kamuoyuna tanıtılmıştı. Bu yılın sonlarına doğru ise ödeme ağının tüm detaylarının açıklanması bekleniyor.

Dijital para altyapı desteği sağlayacak Pundi X, bazı hack olaylarında eleştirilerin odak noktası olmuştu

Bu arada Pundi X, hackerlerin Güney Koreli kripto para borsası Coinrail’den 2,6 milyar dolar değerinde NPXS tokenini çalmasından sonra Haziran ayında istenmeyen haline gelmişti. Temmuz ayında ise Bancor, bir güvenlik ihlali sonucu 300 bin Pundi X tokeninin kaybolduğunu açıklamıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin