DTCC: “Blockchain, mevcut finans endüstrisi için sistematik bir risk.”
DTCC: “Blockchain, mevcut finans endüstrisi için sistematik bir risk.”

DTCC: “Blockchain, mevcut finans endüstrisi için sistematik bir risk.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel finans hizmetleri endüstrisi için bir pazar altyapısı sunan Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC), Blockchain‘in “sistemik bir risk” olduğuna inanıldığı açıkladı.

Blockchain bir risk mi?

Söz konusu “DTCC Sistemik Risk Barometresi” ne katılanların yüzde 20’si, küresel ekonomiye yönelik sistem riskleri arasında fintech’in de olduğunu belirtti. Geçen yıl yapılan ankette sonuçlar yüzde 15 seviyesindeydi.

DTCC Genel Müdürü Stephen Scharf, fintech konusundaki artan endişenin “potansiyel risk konusunda artan bir farkındalık yarattığını ve fintech inisiyatifleriyle ilgili riskleri ve ödülleri değerlendirme ihtiyacı yarattığını vurguladı.

DTCC Genel Müdürü açıklaması

Blockchain, AI ve bulut çözümleri gibi yenilikleri benimsemeye devam ederken bu yeniliklerin mevcut küresel finans piyasasının güvenliğini tehlikeye atmadığından emin olmalıyız.

Geleneksel finans sektöründeki rakamlar, çoğu zaman kripto paraların ve onların arkasındaki teknolojinin Blockchain konusunda ihtiyatlı olduğu kanıtlandı. Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) bir yönetici, Bitcoin’i “2008 mali krizinin bir laneti” olarak tanımlamıştı.

Bu ay, büyük yatırım yönetimi şirketi Allianz’ın CEO’su Andreas Utermann, Londra’daki bir panelde kripto varlıkların “yasa dışı” olarak tanımlanması gerektiğini açıkladı. Aynı panelde, İngiltere Finansal İdare Kurumu (FCA) başkanı Andrew Bailey, kripto varlıkların “içsel değerden” yoksun olduğunu ileri sürdü.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin