Dream Market’e DDoS saldırısı! Kripto yeraltı dünyası karıştı
Dream Market’e DDoS saldırısı! Kripto yeraltı dünyası karıştı

Dream Market’e DDoS saldırısı! Kripto yer altı dünyası karıştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir yer altı pazar yeri olan Dream Market (DM), DDoS saldırısı geçirdikten sonra hizmetlerini durdurduklarını duyurdu. Dream, en büyük darknet (karanlık ağ) pazarlarından biriydi. Ancak, Dream kapanmıyor; farklı bir isim ve alan adı altında diriliyor. Bu olayla kripto yer altı dünyası karıştı.

Dream Market’e saldırı oldu

Darknet kullanıcıları, platforma kanun uygulayıcılarının sızmış olabileceğinden korkuyor. Bir başka karanlık ağ pazarı olan Silk Road’da kanun uygulayıcılar tarafından kapatıldı, yeraltı kullanıcıları “çalışma süresi ve satıcı itibarı” açısından bir sonraki en iyi seçenek olarak Dream’a döndüler. Bir yer altı pazarının güvenli olduğu düşünüldüğü halde, bir DDoS saldırısı, bir kullanıcının 400.000 dolar talep etmesinden sonra çöküyor.

AB Uyuşturucu Ajansı, aldatıcı özelliklere sahip yer altı pazarlarının, gerçek olanı sahte olanlardan ayırt etmeyi zorlaştıracağını göstermekte. Paralarını çekmek isteyenler, site şu an çevrimdışı olduğu için çok zorlanıyorlar. Diğer darknet pazarları, -duraklama süresinden muzdarip olan Point marketplace gibi diğerleriyle birlikte- çok sayıda yeni kullanıcıyla karşılaşıyor.

Dream Market bundan sonra kripto paraları destekleyecek mi?

Dream Market, Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) ödemelerini kabul ediyordu. DM’nin bundan sonra iki parayı desteklemeye devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Geçmişte, bir yer altı pazarı olan Alphabay, kolluk kuvvetleri tarafından kısıtlanmıştı. Daha sonra site kullanıcıları, başka bir ‘karanlık ağ pazarı’ olan Hansa’ya yöneldi. DM’nin kolluk kuvvetleri tarafından tehdit edilip edilmediği ise henüz açık değil.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin