Dr. Doom, kripto para ile ilgili senato duruşmasında hazır bulunacak
Dr. Doom, kripto para ile ilgili senato duruşmasında hazır bulunacak

“Dr. Doom”, kripto para ile ilgili senato duruşmasında hazır bulunacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bankacılık, Konut ve Kent İşleri Komisyonu, “Kripto para ve Blockchain ekosistemini keşfetmek” başlıklı bir duruşma yapmak üzere toplanacak. İnternet sitesinde yayınlanan bilgilere göre, duruşmanın 11 Ekim’de gerçekleşmesi planlanıyor. Duruşmada hazır bulunacak iki şahit şu şekilde: New York Üniversitesi Stern İşletme Fakültesi Ekonomi ve Uluslararası İşletme Profesörü Dr. Nouriel Roubini (nam-ı diğer Dr. Doom) ve Reaserch araştırma merkezi direktörü Peter Van Valkenburgh.

Dr. Doom kimdir?

New York Üniversitesinin Stern İşletme profesörü olan Nouriel Roubini, “karanlık” ekonomik görünümü ile ünlü bir kişi. Bununla birlikte Roubini’nin, Blockchain ve kripto paralara olan ilgisizliği iyi biliniyor.

Roubini, “Dr. Doom, lakabını 2006 yılında IMF’de yaptığı bir konuşmada ABD ekonomisinin, dünyanın geri kalanı için korkunç sonuçlara yol açacak derin bir resesyon tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledikten sonra aldı.

Dr. Doom, haziran ayında tweet attığı bir tweet ile ayrı bir tartışma daha yaratmıştı:

Akıllı sözleşmeler ne akıllı ne de sözleşmedir: Onlar, hiçbir mahkemenin onları zorlayamayacağı için sözleşme falan değildir. Kripto alanındaki tek mahkeme kripto geliştiricilerinin kasten kaçmalarına rastgele karar veren kanguru mahkemeleridir.

Şubat ayında, SEC Başkanı Jay Clayton, ABD Ticaret Borsası Ticaret Komisyonu Başkanı J. Christopher Giancarlo ile birlikte komite önünde ifade verdi. Komite önünde konuşan Clayton, kripto ile ilgili yönetmeliklere olan ihtiyacı vurguladı:

Kripto para birimi ve ICO pazarları, yeni olmalarına rağmen hızla büyüdü ve kamu vicdanında büyük bir önem kazandı. Belli yatırımları desteklemenin ekonomimize ve doğru girişimleri destekleyen yatırımcılara fayda sağladığının pek çok örneğini gördük. Ancak yasalarımıza uyulmadığı zaman, tüm yatırımcıların büyük risk taşıdığını da görmemiz gerek.

bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin