featured

Teknik göstergeler karmaşık: DOT fiyatı kritik seviyelerin üzerinde kalabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Polkadot (DOT) fiyatı, 10 Haziran’da yılın en düşük seviyesine düştüğünden beri %23 oranında bir artış kaydetti. Yukarı yönlü hareket birkaç direnç noktasını kırmayı başardı.

Yukarı yönlü hareketin hızı ve büyüklüğü nedeniyle Şubat ayında başlayan uzun vadeli bir düzeltme tamamlanmış olabilir. Önümüzdeki birkaç haftadaki hareket, uzun vadeli eğilimi belirlemek için çok önemli olacak.

DOT fiyatı uzun vadeli boğa formasyonu oluşturdu

Polkadot fiyatı, Mayıs 2022’den bu yana alçalan bir direnç çizgisinin altında işlem görüyordu. Bu çizgi, en son 17 Nisan 2023’te olmak üzere çok sayıda reddedilişe sebep oldu. Retler, düşüşü hızlandırdı. Bunun sonucunda altcoin’in fiyatı Haziran ayında yılın en düşük seviyesi olan 4,20 dolara geriledi.

Ancak DOT fiyatı, geçen hafta yeniden toparlanmaya başladı ve grafiğinde yutan bir boğa şamdanı yarattı. Bu, önceki dönemin tüm düşüşünün büyük bir yükseliş şamdanı içinde reddedildiği bir tür yükseliş şamdanıdır.

Bu aynı zamanda Ocak ayında fiyata göre çift dipli bir model oluşturdu. Çift dip, bir yükseliş modeli olarak kabul edilir.

DOT fiyatı, şimdi ise neredeyse 5,50 dolarda bulunan direnç noktasına ulaştı.

DOT altcoin grafik

Haftalık RSI, trendin yönünü belirlemede yardımcı olmuyor. Çünkü gösterge yükselmesine rağmen hâlâ 50 işaretinin altında işlem görüyor. Bu da trendin belirsizliğine işaret ediyor. Ayrıca, fiyat yıllık dip seviyelerinin altında kapanmadığı için, RSI’daki önemli ölçüdeki daha yüksek diplere rağmen henüz yükseliş sapması yok.

DOT fiyat tahmini: Dibe ulaşıldı mı?

Günlük zaman dilimindeki teknik analiz, haftalık olandan daha fazla yükseliş gösteriyor. Fiyat hareketi, RSI ve dalga sayısı, fiyatın yakın gelecekte artacağını gösteriyor.

İlk olarak DOT fiyatı, önceki düzeltmenin tamamlandığının bir işareti olarak kısa vadeli alçalan bir direnç çizgisinden çıktı. Ardından, günlük RSI kendi direnç çizgisinden çıktı. Bu, genellikle önemli bir yukarı yönlü hareketin habercisidir.

Ayrıca, dalga sayısı da yükseliş gösteriyor. Yıllık en yüksek seviye olan 7,90 dolardan bu yana, düşüş bir A-B-C düzeltme yapısını tamamlamış gibi görünüyor.

Böylece tüm işaretler düzeltmenin tamamlandığını ve yeni bir yukarı hareketin başladığını gösteriyor. Eğer gerçekten bu şekilde ise gözde altcoin’in fiyatı en az 6,90 dolar seviyesine yükselebilir.

Bu yükseliş fiyat tahminine rağmen, 4,20 doların altına bir düşüş gerçekleşmesi durumunda aşağı yönlü hareket bir süre daha devam edebilir. Bu durumda DOT fiyatının sıradaki hedefi 3 dolar seviyesinde olacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin