featured

DOT, 2022 yılının en düşük seviyesinin ardından bir sıçrama potansiyeline sahip!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında lider olan Bitcoin’in büyük oranlarda değer kaybetmesinin ardından altcoin’ler de düşüşü takip ediyorlar. Yakından takip edilen altcoin’lerden olan Polkadot (DOT), önemli bir destek alanı içinde işlem yaparken birkaç yükseliş fırsatı yarattı. Bu da yakında bir sıçrama yapabileceğini gösteriyor.

DOT, 4 Kasım tarihinde tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 55,04 dolara ulaştığından beri düşüyor. Aşağı yönlü hareket altcoin’i 14 Şubat tarihinde 14,05 dolara kadar düşürdü.

DOT grafik

Bu düşüş hareketi 16,70 dolarda bulunan yatay destek alanından bir kırılmaya neden oldu. Ancak, DOT bunun arından uzun bir mum oluşturdu ve sıçrama yaparak bu alanı destek noktası olarak onayladı.

Eğer sıçrama devam ederse, en yakın direnç noktası 29,70 dolarda olacak. Bu da 0,382 Fib geri çekilme direnç seviyesi ve yatay bir direnç alanıdır.

DOT için potansiyel sıçrama hareketi

Kripto para yatırımcısı @AltcoinSherpa, mevcut destek alanının bir sıçrama sağlayabileceğini belirterek bir DOT grafiğini tweetledi.

Altcoin’in 1 günlük fiyat grafiği analizi, bir sıçramanın muhtemel olduğunu gösteriyor. Ancak, henüz yükseliş eğilimini teyit etmiyorlar.

Bunun nedeni, hem MACD hem de RSI’nin önemli yükseliş farklılıkları oluşturmasına rağmen, ikisinin de yükseliş bölgesine taşınmamış olmasıdır. MACD değerinde 0’ın üzerinde bir artış gerekirken, RSI’da ise ve 50 endeksinin üzerine bir artış gerekli olacaktır.

Bunlar gerçekleşene kadar, önemli bir sıçrama olasılığına rağmen DOT trendi yükseliş olarak kabul edilemez.

İki saatlik grafik de bir sıçrama olasılığını destekliyor. Günlük grafiğe benzer şekilde, hem RSI hem de MACD önemli yükseliş farklılıkları yarattı.

Altcoin’in kısa vadeli alçalan direnç çizgisinden çıktıktan sonra, artış oranının artması bekleniliyor.

DOT/ BTC

DOT/BTC grafiği, fiyatın Ekim 2021 tarihinden bu yana alçalan bir alan içinde işlem gördüğünü gösteriyor. Grafikte oluşan kama şekli bir yükseliş modeli olarak kabul ediliyor.

Ayrıca, altcoin’in kendi teknik verilerine benzer şekilde, hem RSI hem de MACD önemli ölçüde yükseliş farklılıkları yarattı.

Bu nedenle, kısa bir süre sonra bu kama şeklinden önemli bir sıçrama yaşanması olasıdır.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin