IBM ABD
IBM ABD kongresine “Blockchain hazır” mesajı verdi

IBM ABD kongresine “Blockchain hazır” mesajı verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IBM ABD Kongresine bağlı Blockhain Dairesi üyeleri ile düzenlediği basın toplantısında, kimlik sistemleri, ödemeler ve tedarik zincirleri için Blockchain kullanımını hakkında bilgi verdiler.

IBM, geçtiğimiz günlerde, ABD Kongresi Blockchain departmanı ile ortaklaşa hazırlanan “Blockchain’in Hükümet İçin Etkileri: Kimlik, Ödemeler ve Tedarik Zinciri Bilgileri” başlıklı bir rapor yayınlamıştı.

IBM ABD hükümeti için Blockchain teknolojisinin hazır olduğunu söyledi

Rapor, ABD Temsilcileri Jared Polis (kripto vergilerini 600 doların altına almasını öneren “Kripto Para Vergi Adalet Yasası” nın yazarı) ve David Schweikert,  Massachusetts Institute of Technology (MIT)teknik direktörü Thomas Hardjono ile birlikte bir dizi yuvarlak masa görüşmesini özetliyor. IBM adına ise toplantıya IBM Blockchain teknolojisi başkan yardımcısı ve CTO’su Jerry Cuomo katıldı.

IBM ve MIT, Kongre üyeleriyle üç ayrı toplantı yaptı. Ve devletin piyasaya getirilmeden önce farklı çözümleri test edebilecekleri, Blockchain inovasyonu ve düzenleyici sanal alanların devlet finansmanına olan ihtiyacını görüştü.

Cuomo’nun basın toplantısı sırasında dediği gibi, uzmanlar Blockchain’i “bütün gün” araştırabilir. Ancak sonunda vatandaşlara sunulmak zorunda. Gündelik yaşamda ise Blockchain entegrasyonu konusunda “ABD’nin harekete geçme zamanı” geldiğini vurguladı. Ve şunu açık şekilde belirtti:

“Blockchain hükümet için hazır, hükümeti Blockchain için hazır duruma getirelim.”

ABD Blockchain teknolojisini gündelik yaşama uyarlamak için altyapı çalışmalarını sürdürüyor

Daha önce Colorado’yu “iş ve hükümette Blockchain inovasyonu için ulusal bir merkez” yapmayı öneren Polis, devletin, kripto para ve tokenleri aşan “Blockchain teknolojisi vaadi” ni görmeye başladığını söyledi.

Amerikalıların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabilecek inovasyon ve Blockchain uygulamaları için yasal çerçevenin en iyi şekilde oluşturulmasının önemini de vurguladı. Polis ayrıca, Blockchain’in “merkezileşmiş kurumlardaki gerçek güven eksikliğini” de giderebileceğini sözlerine ekledi.

Polis ayrıca ilgili kripto vergilendirilmelerinin öneminden de bahsetti:

Kripto para kullanan kişilerin bir fincan kahve ya da bir dergi satın almak için vergi ödemeyeceklerinden emin olmak istiyoruz.

Ancak, daha sonra kripto girişimleri için vergi muafiyeti olup olmayacağı konusunda gelen soruya, IBM CTO Cuomo, “küçük dolar tutarlarının” ötesine geçmeyen “gerçekten büyük bir soru” olduğunu şeklinde yorum yaptı.

IBM ABD vatandaşlarının yaşam kalitesini için Blockchain inovasyonu yaparken, ABD hükümeti de yeni yasalar üzerinde çalışıyor

Daha önce kripto vergilendirmeye açıklık getirmek için İç Gelir Servisi’ne (IRS) çağrıda bulunan Schweikert basın toplantısında, tıp ve sosyal projelerin Blockchain çözümlerinden en fazla faydayı göreceğini iddia etti.

Bununla birlikte, verileri korumak için özel şifreleme standartlarının geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Bunun, MIT, Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) gibi çeşitli kurumlarla ortaklaşa yürütülen bir proje olarak olduğu da söylendi.

Birkaç gün önce ise ABD Kongre Üyesi ve Blockchain kurultayı üyesi Tom Emmer, Blockchain teknolojisi ve kripto paraların gelişimini desteklemek için üç ayrı yasa çıkaracaklarını ve “çatallı” dijital varlıklara sahip vergi mükellefleri için güvenli bir liman kurulacağını duyurmuştu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin