Fujitsu
Dokuz japon bankası fujitsu teknolojisi ile Blockhain ağı deneyecek

Dokuz japon bankası Fujitsu teknolojisi ile Blockhain ağı deneyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimlerinin dayandığı teknoloji olan Blockchain teknolojisinin adaptasyonu dünya devi kuruluşlar ve devletler arasında her geçen gün hız kazanıyor. Bunun son örneği ise teknoloji alanında her zaman öncü bir ülke olmuş Japonya’dan geliyor. BT devi Fujitsu son dönemlerde odaklandığı Blockchain teknolojisi ile önemli Japon bankaları arasında bir Blockchain tabanlı bankalar arası takas sistemini denemeye hazırlanıyor.

BT devi fujitsu 9 japon bankası arasında bir Blockchain ağı denemesi yapacak

Bilişim teknolojileri konusunda uzman şirket Fujitsu Pazartesi günü yaptığı basın açıklamasında, gerçek zamanlı brüt hesap kapatma sistemi kullanarak küçük ölçekli işlemlerin düşük maliyetli transferini yapmak için özel bir dijital para birimi kullanacak olan saha denemesinde bir “uygulama geliştirme tedarikçisi” olarak seçildiğini duyurdu. Test, performans, güvenlik ve gerçek dünyadaki finansal kapasitesi gibi teknolojinin yönlerini ölçmeyi amaçlıyor.

Projeye katılan dokuz banka, Japon Bankalarının Ödeme Takas ağı ( Zengin – net) adlı bir konsorsiyumdan oluşuyor. Konsorsiyumda Mizuho Bank ve MUFG Bank da bulunuyor.

Özellikle, Fujitsu Blockchain teknolojisini kullanarak yeni deneme platformu inşa edecek ve sunacak. Aynı zamanda üç Japon bankasının yanında 2017 yılında geliştirdiği eşler arası bir para transfer platformunu da kullanacak. Bu deneme, bir akıllı telefon uygulamasının yanı sıra bireyler arasında para gönderme için bulut tabanlı bir Blockchain platformunu içeriyor.

Fujitsu Blockchain alanında yenilikler sunmaya devam ediyor

Blockchain alanında başkaca araştırmaları da bulunan Fujitsu, örneğin Japon Bankacılar Birliği (JBA) ile Eylül ayında, grup içindeki bankaların teknoloji için çeşitli iş kullanım durumlarını test etmek için kullanabilecekleri Hyperledger Fabric ile oluşturulmuş bir platform sunma konusunda da ortaklık kurdu. Ayrıca, Temmuz ayında, yalnızca beş gün içinde minimum canlı bir ürün sunabileceğini iddia ettiği “kullanıma hazır” bir Blockchain danışmanlık hizmeti başlattı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin