Dogecoin’in kurucusu: “Kurumsal yatırımcılar sektörün temel ilkelerine zarar verecek.”
Dogecoin’in kurucusu: “Kurumsal yatırımcılar sektörün temel ilkelerine zarar verecek.”

Dogecoin’in kurucusu: “Bakkt, Fidelity ve Bitcoin ETF’nin sonuçları kripto paralar için kötü olacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para Dogecoin’in kurucusu Jackson Palmer, kripto para piyasalarının “yeniden merkezileştirilmesi” olarak adlandırdığı şeyi tartıştı ve özellikle sektörün yönünü eleştirdi. Birçok uzman ve analist kripto para fiyatların yeniden yükselmesi için kurumsal yatırımcıların katalizör olacağını belirtirken Palmer, bu konuda aynı fikirde değil. Dogecoin’in kurucusuna göre kurumsal yatırımcılar sektörün temel ilkelerine zarar verecek.

Dogecoin’in kurucusu: “Kurumsal yatırımcılar sektörün temel ilkelerine zarar verecek.”

Palmer özellikle büyük kurumların sektöre dahil olmasının iyi bir şey olmadığını vurguluyor. Çünkü bunun, sektörün mevcut konumuna zarar vereceğini ve temel değerlerini değiştireceğini belirtiyor. Ayrıca Palmer’a göre bu kurumlar sektörün merkezi olmayan yapısını alt üst edecekler ve doğrudan bunu değiştirmeye odaklanacak. Bu durum pazarın, Bitcoin’in ağının merkezden uzaklaşmasını engelleyen merkezileştirilmiş bir kurumun özü olan banka benzeri borsalara duyduğu güveni eleştirmesine yol açıyor.

Dogecoin’in kurucusu açıklamalarının devamında Coinbase gibi kurumları ele alıyor. Örneğin; Coinbase’in bir kararla kullanıcı hesaplarını askıya alabileceğini ya da silebileceğini belirtiyor. Bu önemli bir nokta da merkezi bir kurumun, kullanıcıları istedikleri gibi yasaklaya bildikleri veya engelleyebildikleri için, halkın kripto paraya erişimlerini kontrol edebileceğini ekliyor. Palmer, açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Coinbase, saldırıya uğrar ya da çevrimdışı olursa bu sağlayıcıya güvenen bir kullanıcı, merkezi olmayan Bitcoin ağına erişimini kaybedecek.

Palmer, endüstrinin geleceğini kalıcı bir ikilemle karşı karşıya bırakıyor

Palmer ayrıca,  Bakkt, Fidelity ve Coinbase tarafından sunulanlar gibi kurumsal gözetim hizmetlerindeki artışın, yatırımları merkezi olarak kontrol ederek ve yöneterek kripto para birimi işlemlerinin güvencesiz doğasından uzaklaştığını ve yatırımcıların kendi özel anahtarlarına erişimini engellediğini açıklıyor. Palmer, açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Bu şirketler, saklama hizmetlerini sunarken cüzdanları merkezi olarak kontrol etmek ve yönetmek istiyorlar.

Palmer, endüstrinin geleceğini kalıcı bir ikilemle karşı karşıya bırakıyor: Yatırımcılar kripto para birimlerinin kâr için sunduğu devrimci faydaları feda edecek mi? Palmer, açıklamalarını şu sözlerle sonlandırıyor:

Asıl mesele, endüstrinin kitleselleşmesinin, kurumsal yeniden merkezileşmenin sunabileceği pazar genişlemesi ve zenginliğinin cazibesi üzerinde bu direncin öncelikli olup olmayacağı.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin