featured

Dogecoin yatırımcılarının gergin bekleyişi sonuçlanıyor: Meme coin’in sıradaki hamlesi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde meme coin olan Dogecoin (DOGE) fiyatındaki son düşüş hareketinin ardından kötümserlik arttı. Ancak, yatırımcıların ilgisini yeniden artırabilecek sabırsızlıkla beklenen bir gelişme var.

DOGE fiyatındaki düşüş yatırımcıların da iyimserliklerinin azalmasına neden oldu. Fiyatın kısa vadede 0,15 dolar 0,18 dolar seviyeleri arasında işlem görmesi beklenirken, gözde meme coin toparlanmaya ne zaman başlayacak?

2 Nisan’dan bu yana Dogecoin‘in Fonlama Oranı son derece düşük bir noktada kaldı. Bu oran en son Şubat ayının başlarında bu seviyelerdeydi.

Fonlama Oranı, bir pozisyonu açık tutmanın maliyetidir. Fonlamanın pozitif olması, long pozisyonlu kaldıraçlı işlemlere güçlü bir ilginin olduğunu gösterir.

Ancak bu değerin olumsuz olması, yatırımcıların duyarlılığının düşüş eğiliminde olduğuna ve short pozisyonların çoğunlukta olduğuna işaret eder.

Dogecoin fiyatı düşerken yatırımcı güveni azalıyor

Gözde meme coin’in finansal anlamda çok da olumsuz bir pozisyonda olmadığı söylenebilir.

Ayrıca pozitif okumanın çok düşük olması, yükseliş tahminlerinin ılımlı olduğunu ancak yatırımcıların meme coin’in değerinde kısa vadede büyük bir ralli beklemediklerini gösterir.

DOGE, kripto para piyasasındaki olumsuz hissiyat nedeniyle son iki gündür düşüş yaşıyor. Fiyat ise bu yazının yazıldığı sırada 0,15 dolar seviyesinde bulunuyor.

Dogecoin meme coin analiz

Teknik göstergelerin çoğunluğu ayıların lehine olduğu için meme coin’in fiyatındaki düşüş derinleşebilir. Ancak incelenmesi gereken başka veriler de mevcut.

Tasfiye seviyeleri, büyük tasfiye olaylarının meydana gelebileceği tahmini fiyat noktalarını verir.

Tasfiye, bir yatırımcının pozisyonunun açık tutulması için gereken şartları artık karşılayamaması nedeniyle zorla kapatılması durumunda meydana gelir.

Bunun nedeni yetersiz marj bakiyesi olabilir. Diğer durumlar ise piyasadaki yüksek volatilitenin  ortasında yüksek kaldıraç kullanımından kaynaklanıyor olabilir.

Bitcoin’in fiyat hareketi belirleyici olacak

Bu yazının yazıldığı sırada Dogecoin’in fiyatı 0,15 dolar ile 0,18 dolar arasında bulunan dar bir aralıkta işlem gördüğü için yüksek likiditesi yok. Bu da meme coin’in fiyatının henüz net bir kırılma yapamayabileceğini gösteriyor.

Dolayısıyla bu noktada long pozisyon açmaya karar veren yatırımcılar tasfiye riskiyle karşı karşıya kalabilir. CLLD farklı bir sinyale sahip.

Bağlam açısından negatif bir CCLD, genellikle short pozisyonların likidite seviyelerinde artış olduğuna işaret eder.

Bu yazının yazıldığı an itibarıyla DOGE’nin CLLD göstergesi negatif bir değerde bulunuyor. Ancak fiyat açısından bu veriler bir yükseliş eğilimine işaret eder. Göstergenin bulunduğu yer, dip pozisyonu tekrar yakalamaya çalışırken geç short pozisyonların cezalandırıldığını ortaya koyuyor.

Bu nedenle yakın vadede gözde meme coin’in fiyatı bir miktar düşebilir. Bu nedenle acemi yatırımcıların dikkatli davranması gerekir.

Dördüncü Bitcoin (BTC) halving etkinliğine yalnızca yedi gün kalmışken, tarihi veriler bu dönemlerde fiyatların oldukça fazla dalgalanma eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Dolayısıyla halving etkinliğinde tek etkilenecek kripto para birimi Bitcoin olmayabilir. Dogecoin gibi kripto piyasasının altcoin’leri de ciddi dalgalanmalar ile karşı karşıya kalabilir.

AMBCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin