featured

Dogecoin bu kritik seviyeden reddedilirse daha fazla düşüş yaşayabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında gözde meme coin’lerden bir tanesi olan Dogecoin, salı gününden bu yana fiyat hareketi aşağı yönlü hareket ettiğinden %6 oranında değer kaybetti.  DOGE’nin 0,12 doları yeniden test etmesi, geçen hafta oluşan üçlü dip ile 0,10 dolardan önceki son savunma hattını oluşturacaktır. Yatırımcılar, hafta sonuna doğru büyük etki yaratabilecek Rusya-Ukrayna gelişmeleri için hazırlanıyorlar.

Dogecoin fiyatı şimdiden perşembe gününün en düşük seviyesinin altına düştü. Hem Asyalı hem de Avrupalı ​​yatırımcılar kendilerini Ukrayna’dan gelebilecek herhangi kötü bir haber için hazırlamış gibi görünüyorlar. Yani yeniden riskten kaçınıyorlar.

Bu öğleden sonra küresel boyutta ekonomi ile ilgili haberlerin ardından Amerikan doları’nın değeri de Euro karşısında bir düşüş yaşıyor. Doların gücünün kripto para birimlerine yayılması ve fiyatlara düşüş baskısı eklemesi ile çapraz kayıpların artması muhtemel. DOGE’nin düşüşünün boğalar tarafından durdurulabilmesinden önce, büyük oranlarda kayıplar görülebilir.

Dogecoin hafta sonuna hazırlanıyor

Dogecoin, aylık pivotta 0,14 dolar civarında sert bir reddedilmeden sonra fiyat hareketi negatife döndüğü için pek de iç açıcı bir görünüm sergilemiyor. Bu reddedilişten beri de fiyat hareketi aşağı yönlü olmaya devam ediyor.

Bugün yayınlanan ABD istihdam raporu, doların daha fazla güçlenmesine katkıda bulunabileceği için haftalık kazanç bir kayba dönüşme riskiyle karşı karşıya. Ek bir olumsuz faktör ise Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelerin hafta sonuna kadar katı bir ateşkesle sonuçlanmaması. Bu da yüksek risk oluşturuyor. Dolayısıyla yatırımcılar bu riski almamak için hafta sonuna kadar ellerinde tuttukları varlıkları satıyor olabilirler.

Dogecoin grafik

DOGE boğalarının ihtiyacı olan şey 0,12 dolar civarında bir destek bulmak. Ancak kendi başına bu seviye çok da yeterli değil. Bu nedenle aşağı yönlü hareket ilk olarak 0,10 dolar seviyesine ve hatta altına da düşmesiyle sonuçlanabilir. Aynı zamanda şu anda 0,09 dolar seviyesi tarihi olarak önem teşkil ediyor olabilir.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) de altcoin’in değer kaybedeceği yönünde işaretler veriyor. Bu da Dogecoin için oldukça olumsuz.

Öte yandan yukarı yönlü bir dönüş hareketi, önce 0,14 dolar civarında bir testin ardından gelebilir. Bu seviyelerde iken yeterli alıcının bulunması durumda altcoin sırasıyla 0,16 dolar ve 0,19 dolar seviyelerine kadar yükselebilir.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin