featured

Dogecoin fiyatı risk altında: FTX tasfiyesi DOGE fiyatını nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DOGE fiyatı uzun vadeli azalan üçgen formasyonundan kopma riski taşıyor. Bu durum yüzde 50’lik bir fiyat düşüşünü tetikleyebilir. Haftalık zaman dilimi okumaları kararlı bir şekilde düşüş eğilimi gösterirken günlük zaman dilimi potansiyel bir yükseliş eğiliminin tersine dönmesi için umut veriyor.

DOGE fiyatı uzun vadeli ayı formasyonundan kopacak mı?

DOGE’nin fiyat hareketine ilişkin haftalık teknik analiz, Haziran 2022’den bu yana 0,059 dolar destek seviyesinin biraz üzerinde seyrettiğini gösteriyor. Bu destek birçok kez teyit edildi ve önemini artırdı. Özellikle yeşil simgelerle işaretlenen en son teyitler, artan satın alma faaliyetine işaret eden uzun alt fitillere sahipti.

Bu belirgin yükseliş davranışına rağmen DOGE, Kasım 2022’den bu yana azalan bir direnç trend çizgisi tarafından da kısıtlandı. Bu, 0,059 dolarlık destekle birlikte tipik olarak düşüş olarak görülen azalan bir üçgen formasyonu oluşturur. Bu dönemde DOGE birkaç düşük tepe noktası oluşturarak yukarı yönlü ivme kaybına işaret etti.

Dahası DOGE fiyatı neredeyse 0,059 dolar yatay alana geri döndü ve en son sıçramasından elde edilen kazançları boşa çıkardı.

Formasyonun tüm yüksekliğini (beyaz) kat eden bir kırılma, DOGE’nin fiyatını potansiyel olarak 0,030 dolara düşürecektir. Bu kırılmayı doğrulamak için DOGE’nin 0,059 dolar yatay destek seviyesinin altında kapanması gerekir.

dogecoin

Momentumu ölçen haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI), potansiyel bir kırılma fikrini desteklemektedir. Yatırımcılar RSI’ı genellikle bir varlığın aşırı alım ya da aşırı satım durumunda olup olmadığını değerlendirmek için kullanır ve alım ya da satım kararlarına rehberlik eder. RSI 50 işaretinin altında (kırmızı daire) ve düşüşte, her ikisi de düşüş eğiliminin göstergesi.

Yaklaşan FTX tasfiyesi, borsanın Dogecoin’de 42 milyon dolar değerinde varlık bildirmesi nedeniyle meme coin fiyatını olumsuz etkileyebilir. Bu Dogecoin FTX holdingleri, tasfiye gerçekleşirse potansiyel olarak çöküşü katalize edebilir.

DOGE fiyat tahmini:

Haftalık zaman diliminin aksine günlük zaman dilimi yükseliş trendinin tersine dönmesi için umut veriyor. Bunun ana nedeni, çift dipli bir modelin oluşturulmasıdır. Çift dip genellikle yükseliş trendinin tersine dönmesine yol açar.

Dahası ilk dip uzun bir alt fitile (yeşil simge) sahipti ve ikincisi RSI’daki (yeşil çizgi) yükseliş sapması ile birleştirildi. Son olarak formasyon yatay bir destek alanının içinde yer almaktadır. Tüm bu işaretler yukarı yönlü bir hareketin gerçekleşme olasılığına işaret etmektedir.

Bununla birlikte bu yükseliş işaretleri yalnızca günlük zaman diliminde mevcut olduğundan yalnızca kısa vadeli bir yükseliş trendinin tersine dönmesini başlatmaları mümkündür. Fiyat, başka bir aşağı yönlü hareketten önce yalnızca 0,070 dolarlık uzun vadeli direnç çizgisine yükselebilir.

Ayrıca 0,061 dolarlık küçük alanın altında bir kapanış, çift dip formasyonunu geçersiz kılacak ve muhtemelen yukarıda bahsedilen uzun vadeli bozulmaya neden olacaktır. Üstelik DOGE fiyat tahmini 0.059 dolar altında kapanış ile düşüş eğiliminde olacak. Bu durumda 0,030 dolarlık bir sonraki desteğe yüzde 50’lik bir düşüş beklenecektir.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin