doge

Dogecoin fiyatı 3 günde yüzde 25 düştü: DOGE fiyat trendi tersine mi dönüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DOGE fiyatı geçen hafta önemli ölçüde düşerek uzun vadeli alçalan direnç hattından önce bir kırılmayı geçersiz kıldı. Kırılmanın geçersiz kılınması, daha fazla düşüşe yol açabilecek güçlü bir işaretidir. Bu nedenle bir sıçrama olasılığının bozulmadan kalması için DOGE fiyatının 0,060 doların üzerinde tutulması zorunludur.

Dogecoin fiyatı keskin düşüşün ardından kırılmayı geçersiz kıldı!

Haftalık zaman dilimi teknik analizi, meme coin’in tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 0,739 dolara ulaştığı Mayıs 2021’den bu yana azalan bir direnç çizgisinin altına düştüğünü gösteriyor. İniş sırasında DOGE, sıçrama yapmadan önce Haziran 2022’de 0,049 dolara kadar düştü (yeşil simge). Sıçrama, destek olarak 0,060 dolar alanını doğruladı.

Birkaç başarısız denemeden sonra DOGE fiyatı Temmuz 2023’te (yeşil daire) görünüşte çizgiden çıktı. Ancak kopuşu sürdüremedi. Dogecoin, yukarı yönlü bir hareket başlatmak yerine geçen hafta çizginin altına düştü ve 0,060 dolarlık destek alanına geri döndü.

Başarısız kırılmayı saymazsak direnç çizgisi 833 gündür yerinde duruyor. Dogecoin’in ikonik maskotu “Balltze “nin lösemi ile mücadelesinin ardından vefat etmesiyle dün üzücü bir haber geldi.

Bir sonraki en yakın direnç alanı, mevcut fiyattan yüzde 140’lık bir artışla 0,150 dolar seviyesinde. Mevcut fiyata göre fiyat tüm zamanların en yüksek seviyesine dönerse milyoner olmak için 1,357,129 DOGE tokenı gerekecek.

DOGE

Haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI) düşüş eğilimi gösteriyor. Yatırımcılar piyasa koşullarını değerlendirirken RSI’ı bir piyasanın aşırı alım ya da aşırı satım durumunda olup olmadığını belirlemek ve bir varlığı biriktirmeye ya da satmaya karar vermek için bir momentum göstergesi olarak kullanır.

RSI değeri 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı yönlü ise boğalar hâlâ avantajlıdır, ancak değer 50’nin altındaysa bunun tam tersi geçerlidir. Gösterge, kırılma sırasında kısa bir süre 50’nin üzerine çıksa da (kırmızı daire), şimdi çizginin altına düşmüştür. Bu düşüş eğiliminin bir işaretidir ve kırılmanın gayrimeşru olduğunu teyit eder.

DOGE fiyat tahmini: Boğa formasyonu trendi kurtaracak mı?

Haftalık zaman dilimine benzer şekilde, günlük olan da aşağı yönlü bir fiyat tahmini sunar. Bunun temel nedeni, altcoinin 15 Ağustos’ta yükselen bir paralel kanaldan ayrılmasıdır (kırmızı simge).

Kırılma, önceki artışın düzeltici olduğunu ve aşağı yönlü bir hareketin başladığını gösterdi. Düşüş hızlı oldu ve altcoin yalnızca üç gün içinde yüzde 25 oranında düştü.

DOGE fiyatı şu anda 0,060 dolar yatay destek alanının üzerinde işlem görüyor. Haziran ayındaki fiyata göre bir çift dip formasyonu oluşturmuş olması mümkündür. Bu bir yükseliş formasyonu olarak kabul edilirken başka hiçbir yükseliş dönüş işareti mevcut değildir.

RSI artarken, hâlâ 50’nin altında ve belirsiz bir eğilime işaret ediyor. Bu nedenle gelecekteki DOGE fiyat tahmini, altcoinin 0,060 doların altına düşüp düşmediğini veya direnç çizgisinden çıkıp çıkmadığını belirleyecektir. Bir kırılma durumunda, bir sonraki dirence 0,15 dolarda yüzde 140’lık bir artış beklenecektir. Öte yandan, bir kırılma yüzde 42’lik bir düşüşle 0,036 dolar yol açabilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin