featured

Dogecoin balinalarından büyük hamleler: DOGE fiyatı yeni bir ralliye hazırlanıyor olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük meme coin olan Dogecoin (DOGE), balinaların ilgisinin artması ile birlikte olumlu bir görünüme sahip. Şu anda düzeltme aşamasında olan DOGE fiyatı, aktif balina birikimine tanık oluyor.

Günlük EMA (20, 50, 100 ve 200) seviyelerindeki yükseliş, yukarı yönlü bir momentuma işaret ederken; yakın zamanda kırılan 0,2 dolar seviyesi uzun süreli bir ralli başlatmak için yeniden gündemde.

Dogecoin’in 24 saatlik işlem hacmi 4,02 milyar dolar olarak kaydedildi. Bu da %36 oranında bir kayıp gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Kripto para piyasasındaki mevcut düzeltme hareketlerine adeta meydan okuyan Dogecoin fiyatı, Mart ayının dördüncü haftasında agresif bir yükselişe tanık oldu. Son düzeltme aşamasında dokunulan en düşük seviye olan 0,122 dolardan başlayan yükseliş sonucunda, %78 oranında bir artış gerçekleşti. Böylece gözde meme coin, mevcut değeri olan 0,21 dolara ulaştı. Bu ralli sonucunda kritik bir direnç noktası olan 0,2 dolar kırıldı. Sonuç olarak, ufukta daha büyük bit toparlama potansiyeli olduğu söylenebilir.

Balinalardan büyük DOGE birikimi

Dogecoin’in pozitif görünümüne katkıda bulunan en önemli etkenlerden bir tanesi, kripto balinalarının 280 milyon dolar değerinde DOGE tokenı satın alması oldu.

Piyasa lideri olan Bitcoin’in 60,000 dolar seviyesinden bir toparlanma başlatmasıyla Dogecoin fiyatı da hareketlendi. Meme coin, 50 günlük EMA ile %61,8 Fibonacci geri çekilme seviyelerinin ortak destek noktasından toparlanma sinyalleri gösterdi. Hacimdeki kayda değer bir artışla desteklenen bu V şeklindeki geri dönüş, yatırımcıların meme coin’e olan ilgisinin geri döndüğünü yansıtıyor.

Popüler bir kripto para analisti olan @alicharts’ın yakın zamanda yaptığı bir paylaşıma göre Dogecoin, balina ilgisinde de önemli bir artış gördü.

Dogecoin DOGE fiyat tahmini

Geçtiğimiz iki hafta boyunca bu balinalar yaklaşık 1,40 milyar adet DOGE tokenı biriktirdi ve bu da 280 milyon dolarlık şaşırtıcı bir yatırıma eşdeğer. Bu aktivite, büyük cüzdan sahiplerinin Dogecoin’in gelecekteki piyasa performansına olan güçlü güvenini gösteriyor.

Dogecoin yükselişe hazır

28 Mart’ta DOGE fiyatı 0,206 dolarda bulunan direnç noktasından bir çıkış yaparak 28 ayın en yüksek seviyesi olan 0,2288 dolara ulaşmayı başardı. Ancak son 24 saat içinde %2,4 oranında bir düşüş gerçekleşmesi sebebiyle gözde meme coin’in, kırılan direnç noktasını yeniden test etmesi oldukça yüksek bir ihtimaldir. Eğer boğalar güçlü kalabilirse yukarı yönlü hareket devam edecektir ve sırasıyla 0,27 dolar ve 0,3 dolar seviyeleri potansiyel hedef olacaktır.

Grafiklerde uzun vadeli sürdürülebilirliğe işaret eden U şeklinde bir toparlanma modeli mevcut. Bu, düşüş eğiliminden istikrarlı olarak yükselişe geçişe işaret eden bir dip modelidir.

Teknik göstergelerden 50 günlük EMA, düzeltmeler sırasında destek görevi görürken; RSI eğimi ise %70’in üzerinde bulunuyor. Bu da alıcıların agresif olduğuna ve DOGE tokenlarını yüksek bir fiyatla satın almaya hazır olduklarını gösterir.

Dogecoin20: Meme coin dünyasının yeni ve çevreci oyuncusu

Dogecoin’in gelişmiş bir versiyonu olarak piyasaya giriş yapan en yeni meme coin Dogecoin20, deflasyonist özelliği ile rakiplerinin arasından sıyrılmayı hedefliyor. Şu anda ön satış aşamasında olan DOGE20, şimdiden 10 milyon doların üzerinde fon topladı.

Doge20 Ziyaret Edin

Dogecoin20 fiyatı, borsalarda listelendiğinde arz ve talebe göre belirlenecek ancak ön satış fiyatı 0,00022 dolar olarak sabitlendi. Dolayısıyla, çevreci duruşu ile de dikkat çeken yenilikçi meme coin projesinin bir parçası olmak isteyenler için ön satış oldukça avantajlı olacaktır.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin