featured

Dogecoin analizi: Elon Musk’ın X’i DOGE’u 1 dolara yükseltecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Elon Musk’ın Twitter’ı X olarak yeniden markalaştırmasına atfedilen Dogecoin fiyatı, geçen hafta 0,08 doların üzerinde bir yükseliş dalgası yakalamak için belirsiz seyreden kripto piyasasına meydan okudu. Önde gelen meme coin başlangıçta 0,06 dolar destek ve 0,072 dolar dirençle dar bir aralıkta konsolide oldu.

Twitter X, Dogecoin fiyat rallisini tetikleyebilir!

Twitter’ın sahibi ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk, temmuz ayında mikroblog platformunu “everything app”ın önünü açacak bir hamle olan X olarak yeniden markalama kararını açıkladı.

Musk’ın Dogecoin’e olan zaafı, yatırımcıların ve sektör uzmanlarının bu meme coin’in X’te bir ödeme yöntemi olarak benimsenme olasılığını öngörmelerine neden oldu. Platformun kapsamı, Tesla’nın 2021’de kısa bir süreliğine de olsa ödemeler için benimsediği Bitcoin’i (BTC) de kapsayacak şekilde genişleyebilir.

CoinDesk tarafından bir uzman, “Kripto para ödemelerini, bu ekosistemin bir parçası olarak dâhil etmek mutlak bir oyun değiştirici olacaktır.” dedi.

Bir Web3 girişim stüdyosu ve danışmanlık şirketi olan BDE Ventures’ın CEO’su ve kurucusu Brian D. Evans, “(Musk) DOGE aracılığıyla ödemeleri gerçekten etkinleştirirse şaşırmayacağını” söyledi.

Dogecoin fiyatı, Musk’ın Twitter’daki tweetlerine ve eylemlerine yanıt verme ve yükselme eğilimindedir. Ekim ayında milyarder 44 milyar dolarlık anlaşmayı tamamlayarak Twitter’ı satın aldığında muazzam bir yükseliş gösterdi.

Bu nedenle DOGE’nin X’teki dijital para birimi ödemelerini güçlendirmek için kullanıldığına dair spekülasyonlar önemli ölçüde yüksektir ve ayı piyasası sırasında tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 89,87 oranında düşen token için büyük bir destek olacaktır.

Dogecoin fiyatı kırılmayı onaylamaya hazır!

X, kriptonun benimsenmesini bir sonraki seviyeye taşıyan platform olabilir ve DOGE merkez üssünde yer alabilir. Ancak bundan önce yatırımcılar, temmuz ayının en yüksek seviyesi olan 0,0826 dolardan gelen reddi takip etmesi muhtemel potansiyel bir yükseliş kırılmasını değerlendirmek isteyebilir.

Yatırımcılar X rebrand haberlerini aldıkça Dogecoin fiyatı 0,0826 dolara tırmandı. Bu da DOGE’un, birçok yatırımcının yükseliş trendinin teyidi olarak gördüğü azalan trend çizgisi desteğini test etmek üzere geri dönmesine yol açtı.

Dogecoin

Yatırımcılar, alım emirlerini etkinleştirmeden önce azalan trend çizgisinden bir toparlanma 0,0752 dolarlık 200 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) (mor) direncinin üzerinde bir kırılma ve 80,00 ila 100,00 arasındaki aşırı alım bölgesine işaret eden bir Para Akışı Endeksi (MFI) ile başlayarak birkaç kutuyu işaretlemeyi düşünmelidir.

Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) yakın zamanda teyit edilen satış sinyaliyle düşüş eğilimi sergilediğinden, kayıplar 50 günlük EMA (kırmızı) ve 100 günlük EMA (mavi) tarafından oluşturulan birleşme desteği olan 0,0716 dolara kadar uzayabilir.

Bu alıcı sıkışıklığı alanının altında kayıpların devam etmesi olası olmasa da ağustos ayında tüm kripto piyasası yapısı kötüleşirse Dogecoin fiyatı önemli bir trend dönüşünden önce 0,062 dolarlık düşük likiditeden geçebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin