featured

DOGE yatırımcıları dikkat: Zincir üstü veriler bir fiyat düzeltmesine işaret ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı en gözde meme coin olan DOGE fiyatı 4 ayın en yüksek seviyesine dokunabilmek için 0,10 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Bununla birlikte temel zincir üstü metrikler, madencilerin kârlarını realize etmeye başlaması ile birlikte kırmızı sinyaller vermeye başladı. Şu anda sosyal tepkiler coşkulu seviyelere yaklaşırken, DOGE bir fiyat düzeltmesi yapabilir mi?

3 Nisan’da Twitter’ın ana sayfasına Dogecoin logosunu yerleştirmesinin ardından Elon Musk kripto topluluğunda tüyleri diken diken etti. Bunun sonucunda DOGE için 24 saatlik işlem hacmi %24’lük bir artış kaydetti. Haberlerin ateşinin sönmesiyle piyasalar da doygunluk seviyelerine yaklaştı. Şu anda zincir üstü veriler yaklaşan bir düzeltmenin sinyalini veriyor.

Madenciler kârlarını alıyor

Dogecoin madencileri, kârlarını realize etmek için son fiyat artışından yararlanıyor gibi görünüyor. IntoTheblock tarafından derlenen verilere göre, geçen hafta madenciler yaklaşık 11,8 milyon dolar değerinde para çekti.

Aşağıdaki grafik, meme coin’in madencilerinin rezervlerinin 28 Mart ile 5 Nisan arasında 4,76 milyardan 4,63 milyar token’a nasıl düştüğünü göstermektedir.

DOGE grafik

Madenciler elde ettikleri blok ödüllerini satmaya başladığında, piyasadaki token arzı artar. Meme coin’in madencilerinin toplam token arzının yaklaşık %3,3’ünü elinde tutmasıyla, satış baskıları fiyatı önemli ölçüde etkileyebilir.

Benzer şekilde Santiment’in zincir üstü verileri, Dogecoin topluluğunun şu anda coşku içinde olduğunu gösteriyor. Sosyal Hacim, ilgili medya kanallarında bir projeden toplam kaç kez bahsedildiğini ölçen zincir üstü bir metriktir.

Aşağıdaki grafik, Dogecoin’in Sosyal Hacminin 2 Nisan ile 5 Nisan arasında 4,244’ten 17,248’e nasıl yükseldiğini göstermektedir.

Tarihsel fiyat verileri, gözde meme coin’in sosyal medyada günlük ölçekteki bahsedilme sayısının 13,000’i aştığında yükseldiğini gösteriyor. Elon Musk’ın Twitter’daki son hamlesinin ardından bu bahsedilme sayısı 17,000’i geçti.

Özetle, madenciler arasındaki satışlar ve sosyal medyada ilgisindeki ani artış, yaklaşan fiyat düzeltme sinyalleri olarak yorumlanabilir.

Fiyat analizi

Halihazırda borsalardaki toplam alım/satım limit emirlerinin fiyat dağılımı, DOGE fiyatının 0,076 dolar seviyesini yeniden test edeceğini gösteriyor.

IntoTheBlock verileri, yatırımcılar tarafından verilen 50 milyon token satın alma emrinin başlangıçta meme coin’in fiyatının 0,088 doların üzerinde kalmasına yardımcı olabileceğini gösteriyor. Ancak, bu destek noktası kaybedilirse 0,076 dolara doğru bir hareket gerçekleşebilir.

Yine de, DOGE 0,11 doların üzerine çıkabilirse boğalar zemin kazanabilir. Bu olursa, gözde meme coin’in fiyatı 0,12 dolar seviyesine doğru yükselişe devam edebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin