featured

DOGE fiyatı, yatırımcılarının sadakati sayesine kısa vadede toparlanmaya başlayabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı en gözde meme coin olan Dogecoin (DOGE), haftaya çlakantılı bir başlangıç yapmasının ardından Salı günü 0,072 dolar seviyesini geri kazandı. Bununla birlikte, medyadaki yaygın olumsuz hissiyat fiyatı hızla yeniden 0,065 dolara düşürdü. Stratejik yatırımcılar bunu büyük fiyat artışı için bir dönüm noktası olarak yorumlayabilir mi?

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük meme coin’i, SEC’in büyük borsalara açtığı davanın yaydığı FUD hissiyatından büyük ölçüde etkilendi. Zincir üstü veriler, Dogecoin topluluğunun uzun vadeli yatırımcılarının hâlâ güçlü durduğunu gösteriyor.

Fiyat yeniden bu seviyelere inmişken, düşük fiyattan DOGE satın almak isteyen yatırımcılar bunu bir fırsat olarak değerlendirip yükseliş başlatabilir mi?

Fiyat düşüyor

Genel olarak kripto para piyasasıyla alakalı medyadaki olumsuz haberler Dogecoin’i etkiledi. Santiment’in Sosyal Hacim metriği, Twitter ve diğer ilgili kripto-medya kanallarında bir projeden bahsedilme sayısını izleyerek piyasa duyarlılığını takip ediyor.

Aşağıdaki grafik, DOGE Sosyal Hacminin 5 Haziran ile 9 Haziran arasında nasıl %72’lik bir düşüşle 8,219’dan 2,308’e gerilediğini göstermektedir.

Dogecoin (DOGE)

Yukarıda görüldüğü gibi, Sosyal Hacim eğilimleri önemli ölçüde düştüğünde, birçok paydaşın şu anda varlığı gözden kaçırdığı anlaşılır.

Dipten alım yapma teklifinde bulunan stratejik yatırımcılar, genellikle piyasa hissiyatı yeni bir dip seviyeye düştüğünde baskın olurlar. Bu yüzden boğa yatırımcıları bunu fiyat düşüşünün bir dönüm noktasına ulaştığının işareti olarak yorumlayabilir.

Bu yükseliş görünümü devam ederse, DOGE muhtemelen önümüzdeki günlerde yeniden yükselecek.

Uzun vadeli yatırımcılar sadık kalıyor

Zincir üstü verilere göre, ellerindeki token’ları satan yatırımcıların çoğu kısa vadeli olanlardı. Aşağıdaki Santiment tablosu, Pazartesi günkü büyük satışların %8’lik bir fiyat düşüşünü tetiklediğini, Dogecoin ekosistemindeki Mean Coin Age’in aslında yükseliş eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Spesifik olarak, 1 Haziran ile 9 Haziran arasında, DOGE Mean Coin Age’i %5 oranında artışla 54,317’den 57,219’a çıktı.

Basit bir ifadeyle Mean Coin Age, dolaşımdaki token’ların mevcut cüzdan adreslerinde ne kadar süre kaldığını değerlendirerek uzun vadeli yatırımcıların alım satım faaliyetlerini izler.

Mean Coin Age, yukarıda görüldüğü gibi, bir fiyat düzeltmesi sırasında marjinal olarak arttığında, uzun vadeli sahipler arasında güvenin arttığına işaret eder.

Şu anda dolaşımdaki toplam Dogecoin’in yaklaşık %70’i, 1 yıldan fazla elinde tutan uzun vadeli yatırımcıların elinde. Dolayısıyla mantıksal olarak, çoğu HODL’a devam ederse, gözde meme coin’in fiyatı muhtemelen önümüzdeki günlerde geri dönecek.

Sonuç olarak, uzun vadeli yatırımcıların hareketi piyasadaki FUD azalırken bir fiyat toparlanmasına yol açabilir.

Fiyat analizi:

Yatırımcılar, fiyat 0,068 dolardan işlem görürken zarar etmek istemedikleri için satış yapmaktan kaçacaktır. Santiment’in MVRV verilerinden derlenen tahminlere göre, DOGE fiyatı muhtemelen 0,08 dolara doğru toparlanacak.

Tarihsel ticaret kalıpları, fiyatın önemli bir dirençle karşılaşmadan önce %72 oranında bir yükseliş kaydetme potansiyelinin olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte, DOGE yeterli yükseliş ivmesi kazanırsa 0,08 dolar seviyesine doğru bir hareket başlatabilir.

Öte yandan, gözde meme coin’in fiyatı beklenmedik bir şekilde 0,065 doların altına düşerse, ayılar yeniden devreye girecektir. Bu durumda aşağı yöndeki ilk hedef 0,06 dolarda olacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin