featured

DOGE 7 günün en düşük seviyesinde: Yatırımcılar endişeli, ayılar mı hâkim olacak boğalar mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dogecoin (DOGE) piyasasında son 24 saat boyunca, 7 günün en düşük seviyesi olan 0,06055 dolarda destek bulunana kadar düşüş eğilimi hakimdi. Sonuç olarak yükseliş momentumu DOGE piyasasının kontrolünü yeniden ele geçirdi ve katı dirence düşmeden önce fiyatı 24 saatin en yüksek seviyesi olan 0,0612 dolara çıkardı. Ancak altcoin boğaları basın zamanında geri çekildi ve yüzde 0,02’lik bir düşüşle 0,06084 dolara geriledi.

Boğa ve ayıların üstünlük kurma çabaları sırasında altcoinin piyasa değeri yüzde 0,01 ve 24 saatlik işlem hacmi yüzde 26,19 oranında düşerek sırasıyla 8.588.616.300 dolar ve 99.088.309 dolar oldu.

Ayılar 24 saatin en düşük seviyesi olan 0,06055 doları aşarsa bakılması gereken bir sonraki destek seviyesi 0,0602 dolar civarında. Tersine boğalar direnci 0,0612 dolar seviyesinde kırabilir ve bir sonraki hedef 0,0625 dolar civarında olabilir.

DOGE

Fiyat grafiğindeki 20 günlük hareketli ortalama (mavi), 50 günlük hareketli ortalamanın altından geçerek düşüş göstergesi olan bir ölüm kesişimine işaret etti. Bu eğilim, genel yönelimin artık olumsuz olduğunu ve temkinli yatırımcıların herhangi bir yeni holding kurmadan önce satış yapmayı veya olası bir geri dönüşü beklemeyi düşünmek isteyebileceğini gösteriyor.

20 günlük MA ve 50 günlük MA sırasıyla 0,0612 ve 0,0617’ye dokunarak bu hareketi gösteriyor. Öte yandan MA’ların altında oluşan yeşil mum çubuğu formasyonu, DOGE USD’nin düşüş eğilimine devam etmeden önce mütevazı bir fiyat artışı yaşayabileceğine işaret ediyor. Dahası pozitif bir dönüş için 0,0612 direnç seviyesinin üzerine çıkması ve sürekli alım baskısı göstermesi gerekecektir.

Ayrıca negatif bölgedeki Chaikin Para Akışı (CMF) eğilimi -26 ile DOGE USD piyasasının şu anda satış baskısı altında olduğunu gösteriyor. Bu formasyon satın alma faaliyetlerinde önemli bir artış olmadığı sürece yakında daha fazla negatif hareketin meydana gelebileceğini ima etmektedir.

doge

Stokastik RSI, DOGEUSD fiyat grafiğinde 73,15 seviyesiyle düşüşe geçerek mevcut yükseliş trendinin hız kaybettiğini ve ufukta olası bir geri dönüşün olduğunu gösteriyor. Bu formasyon, DOGE USD için olası bir piyasa düşüşüne işaret eden negatif CMF derecelendirmesi ile aynı zamana denk geliyor.

Benzer şekilde Para Akışı Endeksi’ndeki (MFI) 45,48 değeri, DOGE USD için piyasada olası bir düşüş fikriyle tutarlıdır. Henüz aşırı satım bölgesinde olmasa da MFI okuması satış baskısının arttığını ve yakında satın alma talebinin önüne geçebileceğini gösteriyor.

Sonuç olarak düşüş göstergeleri yükseliş işaretlerinden daha ağır bastığı için Dogecoin’in önünde zorlu bir yol var ve bu da yakında potansiyel bir piyasa düşüşüne işaret ediyor.

coinedition

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *