DNA'nızın Blockchain'de olması sakıncalı mı?
DNA'nızın Blockchain'de olması sakıncalı mı?

DNA’nızın Blockchain’de olmasını ister misiniz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DNA’nızın Blockchain’de olmasını ister misiniz? Teknoloji startup’ı Nebula Genomics, müşterilerine yeni Blockchain tabanlı genetik pazar için ücretsiz genom dizilimi içeren yeni bir anlaşma sunuyor.

Bütün bu sisitem nasıl çalışır?

İşlem nispeten kolay görünüyor. Katılımla ilgilenen müşteriler, süreci başlatmak için şirkete sağlık temelli bilgi sağlar. Daha sonra yönlendirici, bir lo-fi dizisi için ödeme yapmak adına kullanabilecekleri Nebula tokenlerini toplar. Bu kişinin DNA’sının temel bir muayenesidir. Bütün bilgiler tek bir oturumda toplanamaz, ancak bu hareket halindeki şeyleri ayarlayacak. Kazandıkça daha fazla token, daha güçlü olanların DNA okumasını sağlayabilir.

Bu bilgi daha sonra ilaç şirketleri ile paylaşılıyor. Verilerinizi ilgi çekici bulduklarında, DNA’nızı daha ayrıntılı incelemek isteyebilirler. İzninizi aldıktan sonra, DNA’nızı 30 kat daha fazla kapsayıcı bir şekilde incelenir. Bilgiler daha sonra saklandığı Nebula Blockchain’i üzerinde güvenlik, anonimlik ve şeffaflık en üst düzeyde olacak şekilde korunur.

DNA’nızın Blockchain’de olması sakıncalı mı?

Bilgilerinize Blockchain üzerinde erişmek isteyen herkesin bir ücret ödemesi gerekiyor. Bu ücret, DNA’yı gönderen kişiye gider, daha sonra daha fazla test ve genetik kodlarını daha iyi yorumlayan ürünler için ödeme yapmak için kullanabilirler. Ücret ödendiğinde, bilgiye erişen kişi, ham verilerin kendisinden değil, yalnızca araştırmacıların test sonuçlarını görebilir.

Ayrıca verilerle kurcalama fırsatlarını azaltmak için yalnızca Nebula’nın bilgisayarlarını kullanarak sonuçlara erişebilirler. Bir kişinin sağlık bilgilerini vermeyi istemediği ya da sağlık geçmişi hakkında belirli bilgileri gizli tutmaya çalıştığı, temel sıralama paketinin şu anda yaklaşık 99 dolarlık bir ücrete tabi olduğu belirtiliyor.

Bu uygulama nasıl daha verimli hale gelebilir?

Nebula’nın veri merkezinin müdürü olan Noah Zimmerman, ciddi bir genom dizisinin işlem görmesi için 1000 dolara mal olabileceğini açıklıyor. Ayrıca, kodlama genellikle yavaş ve tamamlanması birkaç hafta sürer. Ancak Noah Zimmerman, şirketin ulusal ilaç girişimleriyle olan yakın tarihli ortaklıklarının sonuçta süreci daha hızlı ve katılımcılara daha ucuz hale getirdiğini iddia ediyor.

Llivebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin