Cryptojacking, siber suçluların kriptoları kullandıkları tek yol değil
Cryptojacking, siber suçluların kriptoları kullandıkları tek yol değil

Dikkat: Türkiye’deki en tehlikeli saldırı türü cryptojacking

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cryptojacking, başka bir donanımın kripto para biriminde izinsiz kullanımı. Bu dünyanın birçok yerinde büyük siber tehdit haline geldi.

Kripto madenciliği saldırıları artıyor

Siber güvenlik araştırma şirketi Kaspersky Lab’e göre, cryptojacking özellikle Orta Doğu, Türkiye ve Afrika’daki en büyük siber güvenlik tehdidi olarak fidye yazılımını üstlendi. Kaspersky’nin verilerine göre, Afganistan ve Etiyopya’da tespit edilen dört kötü amaçlı yazılımdan bir tanesi kripto para madencileri.

Bloomberg tarafından da belirtildiği gibi, Kaspersky’nin araştırmasında bölgede kripto madenciliği saldırıları neredeyse 4 kat artarken, 2017’de 3,5 milyondan bu yıl 13 milyona yükseldi. Sibernetik firması da kripto-hırsızlık olaylarının dijital paraların kullanımı artmaya devam ettikçe artacağını iddia ediyor.

Türkiye'nin kripto para sevgisi gün geçtikçe artıyor

Orta Doğu, Türkiye ve Afrika tehlike altındaki en büyük bölgeler

Kaspersky tarafından Kasım ayında yayınlanan bir raporda, fidye yazılımlarına kıyasla kötü amaçlı yazılım korsanlarının ortaya çıkmasının nedeninin “gelişmekte olan pazarlardan insanların fidye ödemek için çok istekli olmadıkları gerçeğine” bağlı olduğu belirtiliyor. Sadece PC değil, aynı zamanda akıllı telefon kullanıcılarının da izinsiz madencilik yazılımı tarafından hedeflendiği 2016-2017 döneminden 2017-2018 dönemine kadar, bu tür saldırıların yüzde 9,5 oranında arttığı bildirildi.

Kaspersky’nin kıdemli güvenlik araştırmacısı Fabio Assolini, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesinin siber suçlular için daha cazip hale geldiğini vurguluyor.  Yine de, bu tür kötü amaçlı yazılımların popülaritesindeki artış henüz küresel olmadı. Örneğin, bu yıl siber güvenlik firmasına göre, kripto madenciliği saldırıları Zambiya’da yüzde 15, Özbekistan’da yüzde 11 düşüş kaydetti.

Cryptojacking, siber suçluların kriptoları kullandıkları tek yol değil

Madencilik virüsü, siber suçluların kripto para birimini kullandıkları tek yol değil. Daha önce bildirildiği üzere, popüler video oyunu Fortnite’ın kullanıcıları, Bitcoin (BTC) cüzdan adreslerini çalan bir kötü amaçlı bir yazılım tarafından hedeflendi.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin