Sahte 4 uygulama Google Play Store'den kaldırıldı
Sahte 4 uygulama Google Play Store’den kaldırıldı

Dikkat! Sahte uygulamalar Google Play Store güvenliğini çok rahat geçiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Android kullanıcıları çok sayıda kötü amaçlı yazılım tehdidine maruz kalıyor. Suçlular, kripto kullanıcılarını olası her fırsatta hedeflemeye devam ediyor. Google Play Store’da yeni bir sahte kripto uygulaması grubu tanımlandı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, hepsi kötü amaçlı olmasına rağmen, meşru cüzdanlar olarak kendilerini maskeliyorlar.

Sahte 4 uygulama Google Play Store’den kaldırıldı

Kripto kullanıcıları için, mobil uygulamalar bir nimet ve bir lanettir. Ekstra kolaylık, birçok insanın zevk alma eğiliminde olduğu bir şeydir. Google Play Store uygulamalarının söz konusu olduğunda bir durumda ise risk her zaman vardır. Bu riski araştıran araştırmacılar tarafından dört yeni zararlı uygulama tespit edildi.

Tüm uygulamalar gerçek altcoin cüzdan çözümlerini taklit etmeye çalışıyor. Sahte uygulamalardan ikisi, NEO kullanıcılarını hedeflemiş durumda. Bir diğeri, Tether’ın USDT kullanıcılarını dolandırmak için tasarlandı. Hepsi inanılmaz derecede endişe verici sayılarda birkaç düzine kez indirildi. Google, her ne kadar Play Store’dan uygulamaları kaldırsa da, kötü amaçlı kripto tuzakları kurmanın ne kadar kolay olduğunu gösteren başka bir örnektir.

Bu sahte cüzdanların iki amacı bulunmaktadır. Birincisi suçlular, giriş bilgileri veya özel anahtarlar gibi bilgiler için kimlik avı yapmak isterler. İkincisi ise hırsızların kriptoları sahte bir cüzdan teklifiyle doğrudan çalmak istemeleridir. İkinci durumda, bir m-cüzdan adresinden para çekmek imkansız hale gelir.

Google Chrome kullanıcılarını cryptojacking ve hacklenmeden korumak için hamle yapıyor

Gelişen trend devam ediyor

Bu yeni olay, Android ile ilgili sorunların giderek artan listesine katılıyor. Suçlular, birkaç aydır sahte Google Play Store uygulamaları yapıyor. Her durumda, bilinmeyen nedenlerden ötürü Google’ın güvenlik kontrollerinden geçiyorlar. Özellikle cüzdan uygulamaları bu bölümde oldukça başarılıdır. Sahte bir teklifi, uygun şartlar altında gerçek anlaşmadan ayırt etmek zordur.

En endişe verici yön, bu uygulamaların nasıl daha kolay hale getirileceğidir. Araştırmacılar bu dört sahte cüzdanın AppyBuilder kullanılarak oluşturulduğunu doğruladılar. Sürükle ve bırak ara birimi, herkesin kodlama bilgisi olmadan bir Android uygulamasını bir araya getirmesine izin verir. Bu, suçluların keşfetmesi için birçok fırsat yaratır. Kripto para birimini mobilde saklamak eğilimi devam ederse yavaş yavaş büyüyen bir güvenlik riski haline gelecek.

Kripto kullanıcıları suçlular için en önemli hedef olarak bilinmekte. Düşen fiyatlara rağmen, Bitcoin ve altcoinlere olan ilgi oldukça yüksektir. Bu aynı zamanda mobil cüzdan çözümlerine bir çok yeni insanın tanışması anlamına geliyor. Android en popüler mobil işletim sistemi olmaya devam ettikçe, suçluların hedefleri arasında bulunacak. Özellikle Play Store problemsiz kayıt yapabiliyorlarsa…

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin