Kripto paralarla ilgili şüpheli web sitesinin sayısı 99’a çıktı!
Kripto paralarla ilgili şüpheli web sitesinin sayısı 99’a çıktı!

Dikkat: Kripto paralarla ilgili bu 99 web sitesi paranızı çalabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Belçika Finansal Hizmetler ve Piyasalar Kurumu (FSMA), resmi sitesinden yayınladığı kara listeye kripto paralarla ilgili şüpheli 21 yeni web sitesini ekledi.

Kripto paralarla ilgili şüpheli web sitesinin sayısı 99’a çıktı!

FSMA, Eylül ayından beri resmi internet sitesinde şüpheli internet sitelerinin bir listesini yayınlıyor. Bu liste, dün eklenen 21 site ile 99’a ulaştı. Bu listedeki  web sitelerinin sayısının yeni yılda 100’ün üzerine çıkması bekleniyor. Ajans, kripto yatırımları ile ilgili risklere ilişkin önceki uyarılarına rağmen, çevrimiçi dolandırıcılık davalarında bir büyümeye şahit olduğunu belirtiyor. Kara listeye alınan şirketlerin birçoğu Belçika mali mevzuatına uymaksızın finansal hizmetler sunuyor. Ayrıca, listelenen firmalar da iddia edilen sahte yatırım planlarıyla mağdurları cezbetmekle meşgul.

FSMA kara listeye ayrıca, önceki kripto doladırıcılıklarının kurbanlarına ulaşan web sitelerini de ekliyor. Bu web sitelerini yöneten kişiler kendilerini finansal danışmanlar, avukatlar ve muhasebeciler olarak tanıtıyor. Kurbanlara tazminat ödeyeceklerini veya bir ücret karşılığında kayıplarını telafi edebileceklerine söz veriyorlar. FSMA bu aldatmaca web sitelerini “Kurtarma Odaları” olarak adlandırıyor.

Kripto paralarla ilgili şüpheli web sitesinin sayısı 99’a çıktı!

Kara listeye alınan firmalar, FSMA’nın yetki alanı dışında

Kara listeye alınan firmalar, FSMA’nın yetki alanı dışında kaldıkları için suçlanamazlar. Örneğin, Agence Des Analystes Financiers, listede yer alan, ancak Almanya’da bulunan şirketlerden biri. BK-COIN firmasının ise geçerliliği hala doğrulanmayan Londra, Tokyo, Meyrin ve Paris dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde ofisleri var gibi görünüyor.

Regülatör, “denetim otoritelerinden yetki aldığını iddia eden veya bu yetkililere başvurduğunu iddia eden firmalara karşı dikkatli olun” diye raporunda vurgulyor. Ayrıca FSMA, bunun çok sık kullanılan bir teknik olduğunu belirtiyor. Ancak, bunlar genellikle kimlik hırsızlığı vakaları.

Kripto para dolandırıcılarının insanları aldatma yöntemleri

FSMA danışma çevrimiçi bir kripto aldatmacasının tipik özelliklerini ortaya koyuyor. Regülatör, dolandırıcıların kurbanlara telefon ederek onları ikna etmeye çalştığını söylüyor. Onlara, minimum bir sürede maksimum kâr getirebileceklerini iddia eden çeşitli yatırım seçenekleri sunmaya çalışırlar. Bir kurbanı yeni piyasaya sürülen bir Blockchain ürününün menkul kıymet tokenlerini satın almaya ya da kripto para yatırmak suretiyle çok pazarlı bir plana katılmaya yönlendirmeye çalışırlar. Pazarlama adımının türüne bakılmaksızın, bir scammer’ın sözleri şunları içerir:

  • Aylık veya yıllık yüksek getiri
  • Yüksek likidite (kullanıcılar istedikleri zaman para çekebilirler)
  • Yatırımlar gerçek dünya teminatlarıyla korunmaktadır (piyasa çöküşü sırasında bile yatırımların yapıldığı değerin altına düşmeyecektir)

FSMA’nın belirlediği kripto para dolandırıcılık sitelerinin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin