Kripto para ve vergi: ABD'de sistem nasıl işliyor?
Kripto para ve vergi: ABD'de sistem nasıl işliyor?

Birçok kripto para yatırımcısını etkileyecek haber: IRS, kripto vergilerinin tekrar değerlendirilmesini öneriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’deki İç Gelir Servisi (IRS) bünyesindeki Bilgi Raporlama Programı Danışman Komitesi (IRPAC), kripto para sektörüne duyulan ilginin artmasıyla kripto vergilerinin yeniden değerlendirilmesini ve insanlara kripto para vergileri konusunda daha açık bilgiler verilmesini öneriyor. IRS, kripto para birimini nasıl ele alacağına ve tahmin edilen kripto para birimi ile ilgili ABD vergi yükümlülüklerinin 25 milyar dolara nasıl yaklaşacağına dair özel öneriler içeren bir yönerge yayınladı.

Rapor, birçok kripto para yatırımcısını etkileyecek bir duyuru niteliğinde

Rapor, birçok kripto para yatırımcısını etkileyecek bir duyuru niteliğinde. Çünkü hükumet düzenleyicileri kesinlikle kripto paraları ciddiye alıyorlarsa, aynı zamanda hükumetlerin kripto paralar  ile ilgili faaliyetler üzerindeki gözetimini artırdıklarını da gösteriyor. Rapora göre, IRS’nin kriptodaki kazanımlar ve yatırımlarla nasıl başa çıkacağına dair bir dizi ucu açık soru var:

  • Yatırım için tutulan sanal paranın bir sermaye varlığı olup olmadığı,
  • Sanal paranın bir menkul kıymet olup olmadığı veya bir aldatmaca kurallarına tabi tutulup tutulmaması gerekip gerekmediği,
  • Bir vergi mükellefinin bir sanal para birimine katkıda bulunup bulunmayacağı,
  • Sanal para bir emtia mı yoksa diğerler varlık türlerinden biri mi?

IRS, kripto vergilerinin tekrar değerlendirilmesini öneriyor

Bu rapor, Çin’deki dijital varlıklar ile ilgili yakın tarihli bir davada Çin mahkemesinin, Bitcoin’in mülkiyet niteliği ve ekonomik değeri nedeniyle yasalarca korunduğunu belirtmesinden sonra geliyor. Açıkçası, dünya çapındaki hükumet düzenleyicileri dijital para birimlerini nasıl ele alacaklarına ciddi bir şekilde bakıyorlar ve rapor, “anonimliğin” Blockchain aktivitelerinin yapısında yer aldığını belirterek bir dijital varlık olarak kripto paraların benzersiz zorluklarını vurguluyor.

IRPAC, ABD’deki bazı yatırımcıların vergi ödememek için yabancı merkezli kripto para borsalarında işlem yapabileceklerini vurguluyor. IRPAC raporda, IRS’nin bu durumun önüne geçebilmek için yabancı şirketlerle işbirliği yapması gerektiğini belirtiyor. Raporda, vergi kaçırma amacıyla kripto paraların kullanımının azaltılması adına uluslararası standartların veya yönetim organlarının oluşturulmasına yönelik önerilerde yer alıyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin