Huobi Borsası sektörün en uzun soluklu borsa platformlarından biri
Huobi Borsası sektörün en uzun soluklu borsa platformlarından biri

Dikkat: Kripto para borsası kullanıcı bilgilerini sızdırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’de bir kripto para borsası canlı sohbet esnasında, 19 kullanıcısının bilgilerini sızdırdı ve 620 bin dolar tutarında bir kripto parayı riske attı.

Kripto para borsası Bitkoex, kullanıcı bilgilerini sızdırdı!

Mayıs ayında faaliyete geçen Bitkoex  borsasının bir yetkilisi, Kakao isimli mesajlaşma uygulamasında Karma (KRM) isimli kripto parayı borsada elinde tutan 19 kişinin önemli bilgileri hakkında paylaşımda bulundu. Sızdırılan bilgilerin kullanıcılarının e-mail adresleri, cüzdan adreslerinin yanı sıra kişilerin KRM tokenlerine ulaşmalarını sağlayacak özel anahtarların olduğu belirtiliyor. Artık bu bilgilere sahip herkesin bu ürünlere ulaşabileceği de söyleniyor.

Sızdırılan bilgilerde ulaşılabilecek toplam token değerinin yaklaşık 750 milyon Kore wonu (620 bin dolar) olduğu ifade ediliyor. Olayı takiben Bitkoex yetkilileri, yaptıkları açıklamada, sızdırma işlemini yapan çalışanın tüm ürünleri internete bağlı olmayan bir cüzdana aldığını belirtiyor. Bu nedenle şirket hiçbir varlığın kaybolmadığını da iddia ediyor.

Bithumb platformundaki 30 bin kullanıcı bilgisi de sızdırıldı

Yine de, bu kullanıcı bilgilerinin Kore borsalarından ilk defa sızdığı anlamına gelmiyor. Daha önce bildirildiği üzere, ticaret hacmiyle Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası olan Bithumb’un bir çalışanının bilgisayarı geçen yılın başlarında hacklendi. Bu nedenle platformdaki 30 bin kullanıcı bilgisi daha sonra sızdırıldı.

Bithumb’un saldırıya uğramasının ardından Güney Kore borsalarının güvenlik açıkları tartışma konusu oldu. Ülkenin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Ocak-Mart ayları arasında Güney Kore’deki 21 kripto borsalarının bilgi güvenliği seviyesini denetlediğini ve sonuç olarak çoğu borsanın güvenlik açıkları olduğunu doğruladı.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin