bithumb
Bithumb bir kez daha siber saldırı şoku ile karşı karşıya

Dikkat: Kripto para adresiniz hackerlar tarafından izleniyor olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paralar geçtiğimiz yıl çok büyük bir büyüme göstermesine rağmen, kripto paraların transferi, kullanıcıların uzun ve hatırlaması zor adresleri kullanmasını gerektiriyor. Bu nedenle kripto paraları gönderilirken birçok kullanıcı, adresi bir uygulamadan belleğe kopyalıyor ve bunları paraları göndermek için kullandıkları başka bir uygulamaya yapıştırıyor. Ama siz farketmeden kripto para adresiniz hackerlar tarafından izleniyor olabilir!

Kripto para adresiniz hackerların kontrolü altında olabilir

Bilgisayar korsanlarının kullanıcıların adresleri kopyalayıp yapıştırdıkları ve bu adreslerden faydalanmak için kötü amaçlı yazılımlar icat ettiği ortaya çıktı. CryptoCurrency Clipboard Hijackers olarak adlandırılan bu kötü amaçlı yazılım türü, kripto para adresleri için Windows panosunu izleyerek çalışıyor. Bu yazılım,  tespit ettiği adresi bilgisayar korsanlarının kontrol ettiği başka bir adresle değiştiriyor.

Bir kullanıcı adresi yapıştırdıktan sonra iki kez kontrol etmedikçe gönderilen paralar hedeflenen alıcı yerine hackerların kontrolü altındaki bir adrese gidebiliyor.  CryptoCurrency Clipboard Hijackers’ın bu kötü amaçlı yazılımı nasıl kullandıklarını tespit etmek için  400-600 bin kripto para adresi izlendi. Bu hafta 2,3 milyondan fazla kripto para adresinin bu şekilde izlendiği kötü amaçlı bir yazılım keşfedildi.

CryptoCurrency Clipboard Hijackers’dan korunma yolları

CryptoCurrency Clipboard Hijackers gibi kötü amaçlı yazılımlar arka planda çalıştığından, bilgisayarların bu yazılımlardan etkilenmiş olduğunu fark etmek kolay değil. Bu nedenle, sizi bu tür tehditlerden korumak için her zaman güncel bir antivirüs çözümüne sahip olmanız önemli. Tüm kripto para kullanıcılarının, paralarını gönderirken adresleri iki kez kontrol etmeleri de çok önemli. Bu şekilde bir adresin hedeflenenden farklı bir adresle değiştirilip değiştirilmediğini görebilirsiniz.

Bleepingcomputer

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin