Dikkat: 421 adet sahte kripto para tespit edildi!
Dikkat: 421 adet sahte kripto para tespit edildi!

Dikkat: 421 adet sahte kripto para tespit edildi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dikkat: 421 adet sahte kripto para tespit edildi! Bugün yayınlanan bir rapora göre, Çin’de hükumet tarafından yürütülen bir çalışma neticesinde 421 sahte kripto para tespit edildi.

Dikkat: 421 adet sahte kripto paranın yüzde 60’ından fazlası yurt dışı sunuculardan geliyor

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı kapsamında bir internet finansal güvenlik uzmanları komitesi olan IFCERT, kripto para sektöründeki sahteciliğe karşı uyardı. IFCERT’in raporuna göre, Nisan ayı itibarı ile 421 sahte kripto paranın yüzde 60’ından fazlası yurt dışı sunuculardan geliyor ve bu onları bulmayı ve izlemeyi zor hale getiriyor.

Sahte kripto paranın 3 temel özelliği

Komite raporda ayrıca sahte dijital paraların 3 temel özelliğini belirledi. Öncelikle, yatırımcıların bir ödeme yapmak zorunda kaldıkları ve daha sonra programa başkalarını dahil etme sözünü verdikleri “piramit şeması” adı verilen operasyonel modeli kullanıyor.

IFCERT’e göre sahte bir kripto paranın ikinci özelliği, açık kaynak kodunun eksikliği. Bu paraların bir başka öne çıkan özelliği de meşru kripto para borsalarında işlem görememelerinden dolayı, ticaretlerinin büyük oranda tezgah üstü, bir başka deyişle OTC adı verilen borsa dışı işlemlerle gerçekleştirilmesi.

SEC, yatırımcıları eğitmeyi amaçlayan sahte bir ICO sitesi oluşturdu

Çin hükumetine bağlı IFCERT tarafından tanımlanan sahte bir kripto paranın özellikleri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından belirtilenlere benzer. SEC, yatırımcıları eğitmeyi amaçlayan yeni bir kampanyada, sahte bir ICO sitesi oluşturdu. SEC’in bu örnek internet sitesine HoweyCoins.com üzerinden ulaşılabilir.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Webchaat

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin