Bitcoin fiyatlarında güçlü dalgalanma yaşanabilir
Bitcoin fiyatlarında güçlü dalgalanma yaşanabilir

Dikkat! 28 Ağustos’ta (Cuma) Bitcoin fiyatlarında güçlü dalgalanma yaşanabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto paralar spekülatif yatırım araçları arasında yer alıyor ve fiyatlarda ciddi dalgalanmalar gözlenebiliyor. İçinde bulunduğumuz haftanın son iş gününde yani 28 Ağustos’ta Bitcoin fiyatlarında güçlü dalgalanmalar yaşanabilir. Çünkü yüklü miktarda Bitcoin vadeli işlemler sözleşmesinin vadesi doluyor.

Vadesi dolacak Bitcoin opsiyon işlemlerinin hacmi 62,000 adet Bitcoin. Yani 730 milyon dolar değerinde Bitcoin opsiyon sözleşmesinin vadesi sona eriyor.

Bitcoin fiyatlarında güçlü dalgalanma yaşanabilir!

Opsiyon işlemlerinin ardında bazı yatırımcılar Bitcoin’lerini bozdurarak piyasadan çıkabilir. Bu karar BTC/USD paritelerinde dalgalanmalara neden olabilir. Aşağıdaki grafikte biriken opsiyon işlemlerini görüyoruz. 25 Eylül 2020 tarihinde ise 52 bin adetlik sözleşme dikkat çekiyor.

Krizdeki havayolu şirketi CEO’su: “Bitcoin’e 1 cent bile yatırmam!”

Bitcoin yatırımcıların bu hafta dikkatle takip ettikleri diğer gösterge ise ABD enflasyon oranları. FED, enflasyon oranlarını açıklayacak. Açıklanan rakamlar ile beklentilerin tutup tutmayacağı önemli. Çünkü beklenen enflasyon oranı %4 civarında.

Korona salgını etkisi ile FED’in faiz oranlarını sıfır bandına çekmesi ve yüklü miktarda teşvik paketi açıklaması ile ABD doları ciddi biçimde değer kaybediyor. Değer kaybeden dolar karşısında yatırımcılar arzı manipüle edilemeyen altın gibi likiditesi yüksek varlıklara yatırımda bulunuyor.

Bu süreçte arzı manipüle edilemeyen başka bir yatırım aracı olan Bitcoin’in de talebi artıyor.

Fxstreet.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin