Bitcoin fiyatı ve dolar arasında şaşırtıcı korelasyon
Bitcoin fiyatı ve dolar arasında şaşırtıcı korelasyon

Dijital dolar geliyor! Bitcoin’i yeniden zirveye çıkarabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Koronavirüs pandemisinin mali etkisini ve Amerikalılar üzerindeki ekonomik etkisini azaltmak amacıyla Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar dijital dolar ve dijital cüzdan oluşturulmasını öneriyorlar.

Pazartesi günü, House Financial Services Komitesi Başkanı Maxine Waters, koronavirüse bağlı finansal krizden etkilenen Amerikalılar için finansal koruma ve yardım sağlayan H.R. 6321 tasarısını yayımladı.

Tasarı, dijital doları,” teşvik paketi alıcılarının elektronik cihazlar veya hizmetler aracılığıyla dijital bir cüzdandan erişebilecekleri, kullanılabilir bir elektronik değer birimi” olarak tanımlıyor.

“’Dijital dolar terimi şu anlamlara gelir:

(A) Herhangi bir Federal rezerv bankasının hesaplarına borç olarak kaydedilen dijital defter girişlerinden oluşan bir dolar değeri olarak ifade edilen bakiye.

(B) Uygun bir finans kurumu tarafından kullanılabilen elektronik bir değer birimi.”

Dijital dolar, Bitcoin ve kripto para birimleri için ne anlama geliyor?

Bitcoin ve benzeri kripto para birimlerinin aksine, önerilen dijital dolar merkezsiz bir varlık olmayacak. Bunun yerine, merkezi bankacılık sistemi tarafından sürdürülecek.

Dijital doları geliştirmenin ne kadar süreceği ve teklifin yaygın destek alıp alamayacağı bilinmemekle birlikte teklif, dijital cüzdanların geleceği hakkında heyecanlanan pek çok kriptoseverden destek gördü.

Kripto para birimlerine böylesine yakın bir varlığın çok büyük bir ekonomi tarafından gündeme gelmesi, dijital cüzdanların kullanımı yayması ve bireyleri dijital ödemelere alıştıracak olması sebebiyle, uzun vadede BTC ve kripto paralar için çok önemli bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

https://twitter.com/BTC_Macro/status/1242280885371592704

Önerilen mevzuatın Aileler İçin Doğrudan Teşvik Ödemeleri bölümü, yılda 75 bin dolardan az kazanan yetişkin ABD vatandaşları için aylık 2.000 dolar ve ekonomik yardım paketinin bir parçası olarak 18 yaşın altındaki kişiler için 1.000 dolar tutarında bir ödeme yapılmasını söylüyor.

dailyhodl

Peter Brandt: “Bitcoin ve altın, felaket sigortası olarak görülmeli.”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin