Ünlü ekonomist halving sonrası Bitcoin tahmini ile korkuttu!
Ünlü ekonomist halving sonrası Bitcoin tahmini ile korkuttu!

Bitcoin yatırımcılarına “aptal” diyen ünlü ekonomist, altın tahmini paylaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altını öven ve kripto para birimlerini yeren ifadelerle sık sık gündeme gelen Peter Schiff, bugün paylaştığı bir tweet’te “altın yerine Bitcoin alanların aptal olduğunu” söyledi.

Schiff: “Sadece aptallar altın yerine Bitcoin alır.”

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Schiff, Bitcoin yatırımcılarının entelektüel yetenekleri hakkındaki olumsuz görüşlerini dile getirdi:

Sadece aptallar Bitcoin’i seçiyor. Bu yıl şu ana kadar altın %7’nin üzerinde. BTC ise %3 azaldı. Altın, 2020’deki en düşük değerinden sadece %2, Bitcoin ise %35 daha düşük!

Schiff ayrıca 2008 mali krizinde altının yaklaşık %25 oranında düştüğünü ve yedi ayda yeni bir zirveye ulaştığını belirtti. Buradan yola çıkarak bir altın için bir tahmin yaptı:

2008 mali krizi sırasında altın yaklaşık %25 düştü ve yeni bir zirveye ulaşması 7 ay sürdü. Bu kez altın sadece yaklaşık %15 düştü ve bir ayın altında yeni bir zirveye ulaşabilir. Bu durum, şu anki mali krizin ne kadar büyük olduğunu ve mevcut Fed politikasının ne kadar pervasız olduğunu gösteriyor.

Başka bir tweet’te Schiff, BTC taraftarlarının eleştirilerine yanı verdi:

Bitcoin hala bir ayı piyasasında. 2020 zirvesinden %35, 2020’nin ilk gününden %3 düşük. Aksine, altın boğa piyasasında. 2020 zirvesinden sadece %2 daha aşağıda.

Schiff’in altına olan övgüsünün kişisel çıkarlarıyla iyi bir şekilde uyumlu olduğunu belirtmek gerek. Zira kendisi değerli metaller satan Schiffgold’un başkanı.

“BTC bir değer ihtiva etmiyor.”

Schiff, takipçilerini genellikle Bitcoin’in değerli bir yatırım olmadığı konusunda ikna etmeye çalışmasıyla biliniyor. 10 Mart’ta BTC dirençle karşılaşmadan önce 8 bin 150 dolara yükseldi ve piyasanın çoğu serbest düşüşteyken 7 bin 730 dolara geri çekildi. Shiff o günlerde gerçeği görmezden geldi ve şöyle dedi:

Bitcoin artık ilişkili olmayan bir varlık değil. Hisse senetleri gibi risk varlıkları ile pozitif, altın gibi güvenli liman varlıklarıyla negatif korelasyon gösteriyor. Risk varlıkları azaldığında, BTC daha da azalıyor. Ancak risk varlıkları arttığında, BTC daha az artıyor. Bunda değer yok!

cointelegraph

Peter Brandt: “Bitcoin ve altın, felaket sigortası olarak görülmeli.”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin