Altın rekor tazeledi, kripto para piyasası da peşinden gitti: 5 Ağustos görünümü
Altın rekor tazeledi, kripto para piyasası da peşinden gitti: 5 Ağustos görünümü

DigixDAO altının geleceği olmak üzere!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz birkaç ayda dünya, daha önce görülmemiş olan bir kripto fırtınası yaşıyor. Kripto paralar çeşitli endüstrilere çeşitli türdeki yardımcı programları vaat eden yeni projelerle sık sık yayılıyor. Digix, “ilk” merkezi olmayan otonom organizasyon veya DAO olmaktan gurur duyulan ve Ethereum’a dayanan bir token. Yazım sırasında DigixDAO (DGD) 408,5 milyon dolarlık piyasa değeriyle 54. sırada yer almakta. Ayrıca DigixDAO altının geleceği olmak üzere!

DigixDAO ve altın bağlantısı

Altın, insanların çağlar boyunca değerli olduğunu düşündüğü ilk ham maddelerden biri olduğu için, diğer ulusal para birimleriyle kıyaslandığında eşit bir değer statüsü kazandı. Dünya çapında şu anki altın piyasası 8 trilyondan fazla bir değere sahip.

Altın ve kripto para birimleri arasında kesinlikle çok benzerlikler var. En büyük benzerliklerden biri, her iki durumda da toplam arzın varlığı. Ulusal hükumetler tarafından şartlara göre yeniden basılabilecek fiat paranın tersine, dünyadaki toplam altın arzı sabit.

Bununla birlikte, altın satın alma ve yatırım ile ilgili büyük sorunlar var. Altın satıcıları bazen sahtekarlıklar ile insanları dolandırır. Ayrıca evde tutmanın zor olduğu oldukça hantal bir malzeme. DigixDao, normal yatırımcılara ve genel nüfusun altın pazarına kolayca yatırım yapmasına izin vererek bu boşluğu doldurmak istiyor.

İki büyük token: DGX ve DGD

DigixDao, bu amaçla tam olarak DGX ve DGD tokenlerini çıkardı. Her iki kripto parada birbirinden çok farklı çalışır. DGX altın yatırımı yaparken, DigixDao platformuna yatırım yapmak için DGD ve altın ile ticaret yapar.

DGX tokeni

DGX tokeni, DigixDao platformunun ana odak noktası. Her token 1 gram %99 LBMC onaylı altında sabitlendi. Bu altın, daha sonra 30.000 kilograma kadar altın depolayabilen Singapur’da güvenli bir yerde tutulur. DGX token, ünlü Blockchain teknolojisini kullanarak herhangi bir yatırımcının altını elinde tutmasını sağlar. Böylece, iki amacı yerine getirir:

  • Diğer kripto para birimlerine kıyasla istikrarlı bir yatırım olmak
  • Küçük ölçekli yatırımcılar için altına erişim izni vermek

DGD tokeni

DGD tokeni önemli ölçüde farklı bir amaç için kullanılır. Bir DGD tokeni sahibi, DigixDao platformunun sağladığı kardan pay alır ve bu da platformun işlem ücretlerinden gelir. Halihazırda DGD tokenleri ile her çeyrekte ödüllendirilen yatırımcıların 2 milyon DGD tokeni var.

DigixDAO altının geleceği olma potansiyeline sahip

DigixDao’nun, piyasadaki birincil oyuncu olmasının büyük avantajlarından biri, ilk mover avantajı. Kripto pazarı, temelde bir değer veya varlık tarafından desteklendiğini gösterebilen sabit bir token aramakta. Bu yüzden DigixDao’un geleceği parlak görünüyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Globalcoinreport

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin