Diar'a göre EOS hızla gelişmekte
Diar'a göre EOS hızla gelişmekte

Diar son raporunu yayınladı: JP Morgan’ın Bitcoin değerlendirmesi, EOS’un gelişimi ve DEX’ler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kısa süre önce yayımlanan raporda Diar, EOS, merkezi olmayan borsalar ve JP Morgan’ın Bitcoin (BTC) hakkındaki değerlendirmesini yazdı.

Diar’a göre EOS hızla gelişmekte

Araştırılan ilk konu, EOS’un pazarda nasıl büyüdüğü ile ilgili. EOS’a en yakın rakip olan Ethereum (ETH) ile karşılaştırıldığında, yeni Blockchain platformu yılın son yarısında çok olumlu bir eğilim izliyor.

Diar’a göre, EOS, MainNet’in yaklaşık sekiz ay önce başlatılmasından bu yana, merkezsiz uygulamalarda (dApps) ABD doları işlem hacminin %55’ini oluşturuyor. Aynı oran, Tron’da (TRX) %38 iken bu oran Ethereum’da %6’dır.

Tron ve EOS, kumarbazlara odaklanan çok sayıda dApp’a sahiptir. Gerçekten de, EOS’da işlem gören tüm fonların %70’i kumar dApp’larına gidiyor. Bu rakam Tron için %95’e seviyesinde. Bu arada, Ethereum’un kumar dApp’ları ağdaki toplam ABD doları işlem hacminin yalnızca %2’sini oluşturuyor.

Ayrıca, zincirdeki Ether işlemlerinin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu belirtmekte fayda var. Ethereum ağının üzerinde çalışan ve çok sayıda işlemi gerçekleştiren bazı stablecoin’ler ve başka projeler mevcut.

DEX

Merkezsiz borsalar

Diar’ın araştırdığı ikinci konu, tüm zamanların en düşük seviyesine ulaşan merkezsiz borsalar ile ilgilidir. Merkezi olmayan borsalar (DEX), dijital varlıkların değişimi için merkezi platformlara olası bir çözüm olarak büyümektedir.

Kripto pazarındaki merkezileşme ile başa çıkmak için çok iyi bir çözüm gibi görünseler de, çok sayıda kullanıcı çekemediler. DEX hacimleri, Ocak ayında işlem gören 49 milyon dolarlık yeni bir düşük seviyeye ulaştı. Bu, en büyük merkezileşmiş borsa olan Binance’ın yalnızca bir günde idare ettiği işlemin %10’undan bile daha az.

Merkezi olmayan platformlara yatırım yapmayı düşünmeye başlayan farklı kripto platformları vardır. Binance, şu anda kullanılabilirliği arttırmayı ve pazarın kullanıcı dostu merkezsiz borsa olmayı hedefleyen bir DEX’te çalışıyor. Coinbase, bu alanda çalışmak için Paradex’i satın aldı.

Morgan Stanley, kripto ticaret masası açmayı planlıyor

JP Morgan’ın Bitcoin değerlendirmesi

Son olarak, Diar tarafından yayınlanan raporda JP Morgan ve Bitcoin’in fiyat dinamikleri ile ilgili analizi hakkında bilgi verilmektedir. 2018 yılında pazar, kurumların kripto alanına yatırım yapmalarını bekliyordu. Bununla birlikte, bu gerçekleşmeyen bir plan olarak kaldı.

JP Morgan tarafından yayınlanan rapor, Blockchain ve Bitcoin’in fiyatındaki gelişmelere göz atıyor. Firmaya göre, Bitcoin için ölçülebilir bir içsel değer tahmin etmenin yollarından biri, onu bir meta olarak ele almaktır. Böylece, üretimin marjinal maliyetine dayandırmak mümkün olabilir. Raporda, düşük maliyetli elektriğe sahip madencilerin üretim maliyetinin 2.400 dolar olduğu bildiriliyor. Diar, bunun yerine, üretim maliyetinin 3.100 ABD dolarına yakın olduğuna inanıyor.

Ayrıca, raporda hash güç dalgalanmaları ve piyasayı nasıl etkileyebilecekleri analiz edildi. JP Morgan’a göre, eğer madenciler pazardan ayrılırsa, fiyat düşerse Bitcoin sonunda 1.260 dolara inebilir. Bununla birlikte, Bitcoin’in hash gücüne bakarsak, madenciler Kasım ve Aralık 2018’deki fiyat düşüşünden etkilendikten sonra bir kez daha pazara geri döndüklerini anlıyoruz.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin