facebook
ABD Kongre Üyesinden Facebook ’a çarpıcı çözüm önerisi

Facebook kripto paralara bir adım daha yaklaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Raporlara göre, Facebook sessiz sedasız bir şekilde kripto ekosistemi ile ilgili çalışmalarına devam ediyor. Son haberler göre şirket, University College London’daki araştırmacılar tarafından kurulan Chainspace adlı şirketin ekibinin hizmetlerinden faydalanacak.

Ağustos 2017’de whitepaper’ini yayınlayan Chainspace, planlarını detaylı bir şekilde anlatıyor. Genel hatları ile bakacak olursak, kurulan girişim, merkezsiz bir sistemde işlemlerin yüksek bütünlük ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi için dağıtılmış bir muhasebe platformu olarak çalışmalarını sürdürüyor. Her ne kadar genel bir tanım olsa da bu konsept mevcut platformlardaki işlem hızlarını artırmayı amaçlayan önde gelen kripto paralar ile benzerlik gösteriyor.

Rapor, Chainspace’in white paper’ini yazan beş araştırmacıdan dördünün Facebook’un Blockchain grubuna katıldığını da ekledi. Facebook daha önce ise Blockchain planlarını onaylamıştı.

Şirketten yapılan açıklamada ayrıca Chainspace teknolojisinin satın alınmadığını, sadece personel bazında bir çalışmanın söz konusu olduğu bildirildi.

Facebook Blockchain alanında genişlemesi bu yıl da devam edecek

Ayrıca bu Facebook’un Blockchain alanındaki ilk girişimi değil. Kendi bölümü şu anda yaklaşık 40 kişiyi istihdam ediyor ve bu yıl daha da genişlemesi muhtemel. Bunun yanında Facebook zaten Blockchain tabanlı ödeme platformu Algorand ile görüşmelerde bulunmuştu.

Bloomberg tarafından daha önce bildirildiği üzere, Facebook, ilk olarak belirli pazarlarda çalışacak olan WhatsApp mesajlaşma platformundan fon transferi için kullanılacak olan kendi kripto parasını da araştırıyor. Facebook’un üzerinde çalıştığı yeni kripto paranın, Tether ile rekabet edebilecek bir dolar sabitli stabil para olması muhtemel.

Şirket son zamanlarda gizlilik sorunları ile karşı karşıya kaldığından merkezi olmayan paralar için ideal bir platform oluşturmaz. Facebook’un nihayetinde lanse edeceği kripto para ne olursa olsun şirket tarafından çok merkezi bir şekilde kontrol edilecek.

Her iki durumda da, dünyanın en büyük sosyal ağının kendi dijital parasını piyasaya sürmesi ve büyüyen kripto endüstrisine katılması bir an meselesi gibi duruyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin