Diar raporu: Akıllı Sözleşmeler 2019’da soğuyor
Diar raporu: Akıllı Sözleşmeler 2019’da soğuyor

Diar raporu: Akıllı Sözleşmeler 2019’da soğuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un ortaya çıkışından bu yana akıllı sözleşmeler Blockchain işlemlerinin ayrılmaz bir parçası oldu.

Akıllı sözleşmeler yüzde 50 azaldı

En son Diar raporuna göre akıllı sözleşmeler 2019 yılında bir sorun yaşadı. 2018 yılının ilk çeyreğinde 4.3 milyondan fazla akıllı sözleşmenin ortaya çıkmasından sonra, bu rakam 2019 yılının ilk çeyreğinde yaklaşık yüzde 50 azaldı.

Hala sağlam sayılar

Büyük resme bakıldığında, 2019’daki (2.2 milyon) birinci çeyrek sayılarının, kripto para birimi piyasasının aniden düştüğü bir yıl öncesine göre daha yüksek olduğuna dikkat edilmelidir. Ayrıca, 2019’da (2 milyon dolar) oluşturulan ortalama akıllı sözleşme tutarından daha yüksek.

BTC için görkemli bir ay olduğu Nisan ayında, yaklaşık 950 milyon yeni akıllı sözleşme yapıldı.

Gas harcaması artıyor

Ethereum merkezli akıllı sözleşmelerdeki aslan payı, Dayanıklılık denilen bir programlama dili yardımı ile kodlanıyor. Her talimatın yerine getirilmesi için şebeke ücreti olarak kabul edilen belirli bir miktar gas gereklidir.

Diar ayrıca transferlere harcanan gas’ın ve akıllı sözleşmelerin çağrılarına katkısını da analiz etti. İlk çeyrekte, gas’ın yüzde 61’lik yüksekliği bir önceki çeyreğe göre yüzde 11 daha yüksek olan akıllı sözleşmelere bağlandı.

Güvenlik sorunları

Ocak ayında, Ethereum, kötü aktörlerin akıllı sözleşmelerinden yararlanmalarına ve fon çalmalarına olanak sağlayan önemli bir güvenlik açığı ile karşı karşıya kaldı. Güvenlik sorunları, Constantinople hard fork’un geciktirilmesinin nedeni idi.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin