Dev iddia: Satoshi Nakamoto 50 Bitcoin mi taşıdı?
Dev iddia: Satoshi Nakamoto 50 Bitcoin mi taşıdı?

Dev iddia: Satoshi Nakamoto 50 Bitcoin mi taşıdı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ağın ilk günlerinden beri dokunulmamış 50 BTC’lik bir meblağın bugün taşındığı öğrenildi. İşlemin arkasında Satoshi Nakamoto’nun olduğu iddiaları kripto para piyasalarını şaşkınlığa uğrattı.

Bitcoin ağının başlatılmasından bir ay sonraki blok ödülünü temsil eden 50 BTC bugün taşındı.

50 BTC’nin 3.654’üncü bloğun çıkarılması karşılığında verilen ödül olduğu ortaya çıktı. Bazı uzmanlar bu BTC’leri doğal olarak Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto ile ilişkilendirdi. Zira bu ödül Bitcoin’in ilk günlerinde alınmıştı.

Bloğun araştırma başkanı Larry Cermak, işlemin Satoshi Nakamoto ile ilgisiz olduğunu iddia ederken BTC ağının erken aşamalarında aktif olan birkaç madencinin ödülü olduğuna inanılıyor.

Satoshi tarafından çıkarıldığına inanılan bloklar, duruşlarında belirli bir desene sahiptir. Bu desenler blokları tanımlamaya yardımcı olabilecek kriptografik sayılardan oluşuyor. Bu desene göre, işlemin Satoshi kaynaklı olmadığı görülüyor.

Antonie Le Calvez isimli bir analist ise Ağustos 2017’den beri ilk defa, 2009’da üretilen bir BTC’nin hareket ettiğini açıkladı.

Madencilik işlemlerinin gerçek insanlara bağlanması, Satoshi Nakamoto’nun kimliğini çevreleyen gizeme rağmen pek mantıklı değil. Zira bunu kanıtlamak imkansız. Fakat zincir verilerini izleyen bazı isimler bu 50 BTC’nin gelecekte nasıl bir yol izleyeceğini yakından takip edecek. Böylelikle belki de bu coin’lerin hikayesi anlaşılabilir.

cryptobriefing

Bitcoin fiyatını 64 kat yükselten nadir gösterge yine açığa çıktı!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin