Kripto borsası ticaret hacmi Ocak ayında tüm rekorları kırdı, 900 milyar doları aştı
Kripto borsası ticaret hacmi Ocak ayında tüm rekorları kırdı, 900 milyar doları aştı

Dev borsaların BTC hacimlerinde dikkat çeken artış

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin piyasası, Aralık ayının çoğunda yıprandıktan sonra geçen hafta toparlanma belirtileri göstermeye başladı. BTC piyasa değeri hâlâ haftada bir düşüş göstermesine rağmen, tahmini hash rate %10’un üzerinde büyüdü.

Bununla birlikte, Coin Metrics tarafından toplanan verilere göre, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash gibi altcoinlerin hash oranı neredeyse %2,9 düştü. ETH’deki hash rate düşüşü ise %8,3 olarak gerçekleşti.

Bir haftada piyasa değerinin %10’unu kaybetmesine rağmen, ETH’nin aktif adreslerinin haftalık bazda artış gösterdiği belirtildi.

Bitfinex, düşüşteki fiyatına rağmen, geçen ay BTC arzında keskin bir artış kaydetti. Borsa, 22 Aralık’ta 204.150 BTC’ye sahipti.

Benzer şekilde, BitMEX’in BTC arzı, son e-posta sızıntısına rağmen geçen ay kademeli bir artış kaydetti. BTC arzı, tüm zamanların 246.937’den 255.741’e yükseldi ve en yüksek seviyelerine yakınlaştı.

Bununla birlikte BitMEX, Binance’in kripto türev platformu ve en büyük Bitcoin vadeli işlem borsalarından biri olan FTX’e yaptığı son yatırımla karşısında büyük bir rakip buldu. Veri sağlayıcı Skew’e göre, FTX platformunda günlük 500 milyon dolar hacim bildirildi. Binance ve FTX birlikte son çeyrekte düzenli olarak günlük hacimde 1 milyar dolar kaydetti.

FTX ve Binance, vadeli piyasasına bu yıl girdi ve stratejik ortaklıkları oyunu kökten değiştirecek bir gelişme olarak görülüyor.

ambcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin