Deutsche Börse
Deutsche Börse kripto sektöründe uzmanlaşmaya devam ediyor

Deutsche Börse kripto sektöründe uzmanlaşmaya devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finansal hizmetlerin ve hatta devlet kurumlarının şu anda Blockchain teknolojisinin getirdiği oyunu değiştirme potansiyelini araştırıyor olması artık şaşırtıcı bir gelişme olarak durmuyor. Deutsche Börse, son zamanlarda Finextra tarafından rapor edilen özel bir birim (Blockchain ve kripto varlıkları) kurarak Blockchain tekniğinin faydalarını inceleyen son kurum olma unvanına sahip.

Yeni oluşturulan “DLT, kripto varlıklar ve Yeni Pazar Yapıları” birimi, 24 yüksek nitelikli kişiden oluşacak ve Jens Hachmeister tarafından yönetilecek. Daha önce de belirtildiği gibi, birimin ana hedefi, Blockchain teknolojisinin finansal piyasa altyapısı için sahip olabileceği muazzam ve yıkıcı potansiyeli araştırmak.

Takım lideri Jens Hachmeister konu ile ilgili şunları söyledi:

Deutsche Börse, teknoloji ile ilk görüş ve keşif aşamasında aktif bir rol oynadı […] Ancak, bu araştırma adımları grup çapında koordine edilmemişti. Teknolojinin tüm potansiyelini işletmelerimiz için kullanmak, verimlilik oluşturmak ve gelir yaratmak için, merkezi bir yaklaşım benimsemelidir.

Jens Hachmeister, söz konusu teknolojinin, Deutsche Börse’nin değer zincirindeki çeşitli geleneksel segmentleri için de oldukça önemli olabileceğini ima etti. Bunlar arasında IPO öncesi listeleme, ticaret ve takas, ödeme ve saklama gibi işlevler bulunuyor.

Blockchain teknolojisi, Deutsche Börse Group’un geleceğinde önemli bir rol oynayacak

Hachmeister sözlerine şunları da ekledi:

Deutsche Börse’nin bakış açısına göre, DLT / Blockchain teknolojisi yeni pazar yapılarının oluşturulması, mevcut ürünlerimize yeni ürünler eklenmesi ve mevcut tekliflerimizin geliştirilmesi için önemli bir fırsat. Bunun yanında beklentiler oldukça yüksek fakat hepsi yerine getirilmeyecek belirtti. Ve Blockchain tüm sorularımızın cevabı olmayacak. Dijital ekonomi, genel olarak merkezsiz bir yapıya doğru gidiyor. Gelecekte, daha eşler arası yönetilen pazar yerleri ve daha az aracı olacak. Bu bağlamda, Blockchain, sermaye piyasası altyapısını bozma potansiyeline de sahip bir teknoloji.

Bu gelişme ise Deutsche Börse’nin blok zincir teknolojisine olan ilk ilgisi değil. Yılın başında kurum Blockchain tabanlı likidite desteği ile HQLAx’ı desteklemek adına bir milyon euroluk bir yatırım yapmıştı.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin